През годините, докато бразилският модел Алесандра Амброзио все още беше един от "ангелите" на Victoria's Secrets, сме виждали стотици нейни снимки от всякакви фотосесии и от подиума на модното шоуто.

Сега обаче ще видим една малко по-различна Алесандра Амброзио - домакинята, която посреща фотографите и журналистите от Architectural Digest в дома си в Санта Моника, Южна Калифорния, по халат, за да им покаже най-забележителните и ценните за нея предмети в дома си.

Много от тях напомнят за бразилското наследство на модела, в това число и типичното за Южна Америка дърво Джакаранда, засадено в предния двор, фотьойлите на бразилския архитект и дизайнер Жоржи Залсупин (Jorge Zalszupin) в хола, и столовете на бразилзкия мебелист Жан Жилон (Jean Gillon) в спалнята ѝ.

Всъщност, обзавеждането в къщата на Алесандра Амброзио е пъстра смесица от марокански, индийски, турски и италиански стил с бразилски акцент, постигната благодарение на работата на интериорния дизайнер Мартин Лорънс Балард.

Черно-бялата фотография - на рок звезди, модни икони и на самата Амброзио, е основна част от интериора в хола. Колекцията й включва автографи от от Хърб Ритс, Питър Биърд, Артър Елгорт, Тери О'Нийл, Рафаел Мазуко и Елън фон Унверт.

"Всяка снимка е специална. Всеки от тях ме е вдъхновявал. Ако ще закача снимка в дома си, това трябва да означава нещо за мен", споделя Амброзио.

Сред останалите важни за Алесандра Амброзио предмети се откроява и едно пиано. На него тя споделя, че се научава се да свири от малка. Сега на уроци ходят и двете ѝ деца.

На своята холна масичка Алесандра държи и един много специален кокосов орех. Той е донесен от Хаваи и е изрисуван в различни цветове от дъщеря ѝ Аня.

Всички снимки от къщата на Алесандра Амброзио, направени при визитата на Architectural Digest, са тук.