Неминуемо с настъпването на зимата и наближаването на коледните празници, се сещаме за ледените пързалки на открито, които са едно от най-любимите места за забавление по това време на годината.

И макар в България те да не се едно от най-забележителните места за посещение, то в много градове в Европа са си истинска атракция, както отбелязват от Travel Away.

Varosligeti Mujegpalya, Будапеща

Снимка 394482

Източник: travelaway.me

Всяка зима езерото в градския парк в Будапеща се превръща в най-голямата пързалка в Европа. Известна на местните като Városligeti Műjégpálya, тя се намира в сянката на впечатляващия замък Вайдахуняд и е една от най-старите на континента.

Flevonice, Бидинхаузен

Снимка 394480

Източник: travelaway.me

Разположена в село Бидинхаузен, Flevonice е най-дългата изкуствена ледена пързалка в Холандия. Със забавните си завои, хубав ресторант и съоръжения, подходящи за цели семейства, впечатляващата три километрова пързалка предлага по нещо за всеки.

The Ice Rink at Alexanderplatz, Берлин

Снимка 394477

Източник: travelaway.me

Сгушена в сърцето на един от най-натоварените коледни базари в Берлин, ледената пързалка, разположена около фонтана "Нептун" на Александерплац, се допълва от традиционни щандове със занаятчийски стоки и страхотна местна храна.

Tower of London Ice Rink, Лондон

Снимка 394483

Източник: travelaway.me

Откритата ледена пързалка в Лондонската кула кани посетителите да карат на уникално място, обградени от прекрасна историческа обстановка.

Museumplei, Амстердам

Снимка 394481

Източник: travelaway.me

Част от ледения парк Ice*Amsterdam, пързалката Museumplein предлага на посетителите шанса да карат под реплика на известния мост Магере, с прекрасния Национален музей за фон.

St Andrew Square Ice Rink, Единбург

Снимка 394478

Източник: travelaway.me

Обгръщайки емблематичния паметник Мелвил в Единбург, елиптичната зимна пързалка на площад "Св. Андрю" предлага празнични забавления, включително различни шоу програми, традиционни сергии и впечатляващо виенско колело с невероятен изглед към града.

Vienna Ice Dream, Виена

Снимка 394479

Източник: travelaway.me

Около 8 хиляди квадратни метра лед са на разположение за каране пред красиво осветената сграда на кметството на Виена по време на зимните празници.

Освен на пързалката, можем да се насладим на щандове с топли напитки и традиционна австрийска кухня. Идиличните ледени пътеки се промъкват през малък парк, изкъпан в многоцветни LED светлини.