С цел да се популяризират ползите за здравето от сиестата, различни барове по света дават на уморените хора възможност да си починат и да се отпуснат за известно време.

Тази нова уелнес концепция се превърна в тенденция в големите, оживени градове, където животът се движи на бързи обороти. И кой може да откаже сладките удоволствия на дневния сън в приятна атмосфера на някое заведение?

Проектирани с удобствата на успокояващо осветление, музика и миризми, действащи ароматерапевтично, посещението на тези заведения за дрямка, познати и като релаксиращи кафенета, ни оставят освежени и готови да се справим с останалата част от деня.

Siesta & Go, Мадрид

Siesta & Go кани работещите местни жители и уморените пътници да се презаредят с една спокойна обедна почивка. Барът за дрямка се намира в бизнес района Azca на Мадрид.

Отворен ежедневно от 11:00 до 19:00 часа, това е първият бар в Испания за наемане на легла за минута / час, както и фотьойли, s подложки за крака и дори работно пространство с Wi-Fi за тези, които имат нужда за да вършат работата полегнали на тишина и уединение.

Посетителите плащат около 14 евро за един час почивка в частна стая, но могат да изберат и по-евтино двуетажно легло в обща стая.

Yelo Spa, Ню Йорк Сити

Уелнес оазис в сърцето на Манхатън, Yelo Spa предлага от 20 до 40 минути сесии, заедно с персонализирани процедури и иновативни терапии в стаи със специално осветление и ароматерапия.

Дрямката в YeloCab с нулева гравитационна сънна терапия се провежда във футуристична капсула, подобна на пашкул, която може да бъде персонализирана с различно осветление и настройки на звука.

Цената е един долар на минута и всяка сесия завършва със LED симулация на изгрев, за да помогне на гостите да се чувстват така сякаш се събуждат естествено.

Pop & Rest, Лондон

Проектиран за хора, нуждаещи се от сън и за изтощени туристи, Pop & Rest е първото място в Лондон за бърза почивка в средата на деня. Съоръжението се намира в модерния квартал Shoreditch и разполага с четири медитационни малки камери, вдъхновени от японския стил.

Всяка малка стая-капсула разполага с единично легло, приятна музика, маска за сън, тапи за уши, които спомагат за подобряване на почивката. Тези, които искат да се изключат за малко и да заредят батериите си, могат да резервират място от 30 минути до 4 часа.

Цената е по по 8 британски лири за всеки 30 минути, като включва и достъп до душове, чай, кафе и плодове.

ZZZen - Bar à Sieste, Париж

Можем да си починем от шума и суетата на Париж със сиеста бара ZZZen - Bar à Sieste, който е бар за дрямка и ценър за релакс в елегантния квартал Quartier de l'Opéra.

Оборудван със специални столове, легла за масажи шиацу, приятна музика и меко осветление, учреждението, което е първото по рода си във Франция, осигурява успокояващ отдих за онези, които искат да си починат по време на напрегнат ден в столицата на Франция.

Опциите варират от бърза дрямка до дълбоко възстановителни сесии, а менюто включва и масажи за освобождаване на напрежение, маникюр / педикюр и спа център с рибки.

Mahika Mano, Токио

Отчасти изложбена зала, отчасти кафене, Mahika Mano е идеалното място за почивка. След като пристъпим прага, сме поканени да свалим обувките си и да се чувстваме комфортно да полегнем в един от хамаците, всички от които са на разположение и за продажба.

Това уникално кафене за дрямка на хамаци приветства посетителите с топъл и уютен декор, мека фонова музика и здравословни ястия. От сиеста бара гарантират за терапевтичните ползи от люлеенето в хамак и обещават, че оставаме с усещане за спокойствие и с нетърпение очакваме следващото посещение, споделят от Travel Away.