Иновациите в технологичния сектор не спират, а конкуренцията става все по-жестока. Което пък води и до наистина големи сделки.

Samsung Galaxy S24 и кога ще се състои представянето на новата серия

Ето кога ще се появи Samsung Galaxy S24

Още в началото на годината

Като тази между Google и Samsung, според която Google са платили на корейския производител 8 милиарда долара. Тези пари са отишли с цел именно приложенията на Google да бъдат добавени като такива по подразбиране в Android устройствата на Samsung.

Според Bloomberg, тези 8 милиарда са били платени за период от четири години, като сделката е подписана през 2020 г. И така в устройствата Galaxy както и таблетите на Samsung, Google Assistant, Google Play Store и Google Search са избрани по подразбиране.

Снимка 641946

Източник: iStock

Това стана ясно от изслушване на Джеймс Колотоурос, който е вицепрезидент по партньорствата в Google, по делото на Epic Games срещу Google. По този начин Google спира конкуренцията от това да получи по-добро разполагане на продуктите си в устройствата на Samsung.

Google, Huawei и вируси ли са приложенията на Google според Huawei

Вируси ли са приложенията на Google според Huawei

Съобщение от телефони на Huawei

А тези разкрития обясняват и защо Samsung изостави развиването на някои от собствените си приложения като Bixby, Play Store и Samsung Messages.