Всички си мислим, че на нас няма да ни се случи, но около 40% от хората изневеряват. Между 34 и 56% от хората, които са изневерили пък, определят брака си като щастлив.

Някои са непреклонни и категорични, че няма как да простят измяната. Други се смятат за такива, докато не се наложи наистина да правят избора дали да продължат напред или да отворят нова страница в живота си.

Труден избор, със сигурност. Но той се предопределя не само от това колко свободно мислещи сме, но и от някои особености на връзката ни с човека, който е изневерил.

Ето и няколко признака, че надежда има. Ако има и прошка, разбира се. Защото, противно на разбиранията, повечето връзки оцеляват след изневяра.

Снимка 439578

Източник: iStock

Без особени чувства

Колкото сме по-привързани към партньора си, толкова повече боли от изневярата. Има хора, които са верни в продължение на десетилетия, докато един ден не прекрачат границата, без да имат основателна причина да го направят.

Просто от скука и за разнообразие. В този случаи не е задължително една-единствена грешка да заличи години щастие. Ако изневярата е еднократна и без вложени чувства, то тогава си струва да дадем втори шанс.

Вина

Ако партньорът, който ни е изневерил, се чувства по-зле от нас, значи има смисъл да му простим. Ако обаче омаловажава постъпката си и отказва да признае вината си, то тогава не си заслужава усилията. 

Снимка 439577

Източник: iStock

Комуникация

Ако не общуваме достатъчно с половинката си и не си казваме всичко в очите, няма смисъл и да се опитваме да преживеем изневярата. Трябва да сме достатъчно смели и честни и да намерим точните думи, с които да опишем чувствата си.

Трябва да си задаваме въпроси, на които заедно да търсим отговори. Например, как се стигна дотук, какви изводи можем да си извадим от ситуацията и как ще продължим занапред.

Сексът, емоджитата и каква е връзката помежду им

Каква е връзката между емоджитата и секса

Колкото повече, толкова повече

Терапия

У нас все още не е разпространена практика, но посещението при семеен терапевт може да ни помогне да се справим с кризата във връзката или брака. За срещата с него се изисква известна смелост, защото допускаме чужд човек в най-съкровените си отношения. Но любовта изисква жертви и компромиси, пише Daily Mail.