Когато се появи на пазара през 2019 г., Volkswagen ID.3 бе приет със смесени чувства. Бяха отразени всички предимства на електрическия автомобил, но също така и някои недостатъци.

Volkswagen ID.3, кога и какво да очакваме от следващите електрически модели

Какво да очакваме от електрическия Volkswagen ID.3

Доставки - в края на 2023 г.

Още преди няколко месеца от немския производител дадоха да се разбере, че през пролетта на 2023 г. ще видим обновена версия на ID.3. Или иначе казано, такава с фейслифт. Е, този момент настъпи, защото вчера, 1 март, бе показана новата генерация.

Новият Volkswagen ID.3 е с обновена предна и задна визия, като от Volkswagen твърдят, че са се вслушали в обратната връзка на потребителите си и са поправили някои грешки, допуснати в предната генерация. Като именно външният дизайн на автомобила е "изострен", с което е подобрена и аеродинамиката му.

Снимка 608760

Източник: Volkswagen

Отворите за въздушно охлаждане са оптимизирани, предната броня също е с нов облик, като предният капак изглежда по-дълъг, защото черната лента под предното стъкло вече е отстранена. По-добрата аеродинамика на новия ID.3 се дължи и на и подобрения начин, по който въздушният поток се завихря около предните колела.

Интериорът на новата генерация е изработен от устойчиви материали, като не са използвани никакви животински продукти. От Volkswagen твърдят, че контрастният цвят на шевовете също допринася за усещането, че сме са качили в луксозен автомобил.

Снимка 608759

Източник: Volkswagen

За облицовките на вратите е използван микрофибърния материал Artvelours Eco, който е съставен от 71% рециклирани материали. От Volkswagen уточняват, че това е вторична суровина, която се получава от рециклирана пластмаса. Но характеристиките по отношение на външен вид, усещане и издръжливост са като на конвенционалните нови материали.

Стандартният пакет на оборудване е бил подобрен след като от компанията са се вслушали в съветите на клиентите си. Зареждането на новия Volkswagen ID.3 е още по-лесно, като стандартните функции са налице, но е добавен и Electric Vehicle Route Planner.

Снимка 608757

Източник: Volkswagen

При дълги пътувания той изчислява необходимите спирки за зареждане, за да може да достигнем до крайната цел възможно най-бързо, като за целта използва данни за трафика, както и за метеорологичните условия.

Тест драйв, Volkswagen ID.3 и идентичността на един истински електромобил

Тест Драйв: Volkswagen ID.3

Страхотен външен вид, нестандартен интериор и на моменти прекалена минималистичност са в основата на новия хечбек

Съвсем очаквано, новият ID.3 идва с напълно нов софтуер, който подобрява производителността. 12-инчовият дисплей на таблото обаче е запазен. Мощността остава същата като на предната генерация - 201 к.с., същите са и вариантите за капацитет на батерията. С батерията от 58 кВч. новият Volkswagen ID.3 може да измине около 300 километра.

Плановете са новата генерация на ID.3 да влезе в производство през есента на 2023 г., но за момента не са обявени цени.