Геймърите много добре знаят, че няма абсолютно никакво значение какво е времето навън - дали е страшна жега, или пък студ - винаги има подходящ момент за играене на игри.

Илон Мъск, Белоградчишките скали, ресторант ONÀ, Илин Димитров и твърденията, че милиардерът ще посети България

Ще дойде ли Илон Мъск в България

Ето какво се случва около сагата с Белоградчишките скали

Предпочитанията за игри и жанрове са много, но винаги има спор, коя е най-добрата игра. Точно за тази цел ги има и наградите The Game Awards. Те трябва да определят кои са най-добрите игри за изминалата година. И както може да се очаква, борбата е била доста ожесточена.

При наличието на игри като Elden Ring, God of War Ragnarok и Horizon Forbidden West е доста трудно човек да избере фаворит. Но журито е решило, че за 2022 г. най-добра е Elden Ring. Съмняваме се, че е спечелила отличието заради сравнението ѝ на Илон Мъск с Белоградчишките скали.

Но God of War Ragnarok не остава с празни ръце и феновте на играта могат да бъдат малко по-спокойни. Осмата игра от поредицата за Богът на войната Кратос печели от The Game Awards 2022 наградата за най-добро разказване и развитие на историята. Както и в тази за най-добър звук и звуков дизайн. 

Кристофър Джъдж, който озчучава Кратос, пък е над всички в категорията за най-добро изпълнение. И на фона на всички тези награди, които God of War прибира за поредна година, дойде и новината, че Amazon са дали зелена светлина за създаването на сериал, базиран на играта.

В останалите по-интересни категории на The Game Awards 2022 виждаме, че Stray печели за най-добра независима игра, а Marvel Snap за най-добра игра за мобилни устройства. Най-добра семейна игра се оказва Kirby and the Forgotten Land.

В света на спорта отличник тази година е Gran Turismo 7, задминавайки с по няколко обиколки големите конкуренти от F1 22, FIFA 23 и NBA 2K23. Когато говорим за най-добър в електронните спортове, това за 2022 г. е Джейкъб Уитъкър, познат с псевдонима си Yay. А най-добра игра в света на електронните спортове е VALORANT.