Само ден, след като Apple обяви плановете си за създаване на собствен електрически автомобил, Илон Мъск се заяде с обявената от Купертино нова батерия. Разкри и нещо, което малко от нас са подозирали.

Apple Car, Project Titan, специалната батерия и кога колата ще влезе в производство

Кога започва производството на Apple Car

Изненадите, които Apple ни готви

Милиардерът сподели, че в "най-тъмните дни" на Tesla, когато производството на Model 3 е било изключително затруднено, е опитал да продаде компанията си на Apple за една десета от сегашната й цена.

Тим Кук, СЕО-то на Apple, е отказал срещата с Мъск, но не се споменава какви точно са били мотивите му, пише The Guardian.

Снимка 398056

Източник: GettyImages

Това обаче не е единственият път, когато Илон Мъск се е опитвал да се раздели с Tesla в годините, когато компанията правеше първите си стъпки и се мъчеше да превърне бизнеса си в печеливш такъв.

Биографичната книга на милиардера разкрива, че той е имал подобни преговори и с Google през 2013 г., като дори е бил "стиснал ръце" с Лари Пейдж, един от основателите на технологичния хегемон.

Уви, тази сделка също не е проработила, тъй като продажбите на компанията са започнали да вървят нагоре.

Снимка 484291

Източник: Facebook / Tesla

Покрай разкритието си за отменената среща с Тим Кук, шефът на Tesla не пропусна да отбележи в Twitter, че обявената батерия за електрически возила едва ли е точно това, което казва Apple.

По думите му Tesla вече ползва железен сулфат за разработката на батерии за коли със среден пробег, а моноклетъчната технология, която Apple смята да внедри в собствената си кола, е или неизпълнима, или подобна на тази, с която Tesla вече разполага.

Tesla, Battery Day, новите батерии на електромобилите и ще доведат ли те до по-ниски цени

Как и кога Tesla ще стане достъпна за всички

Тайната е в батериите

След вчерашното изявление на Apple, акциите на Tesla паднаха 6.5%, което обяснява и защо точно сега Мъск реши да се заяде с Кук и компанията му.