Харесваме да наблюдаваме модните тенденции, защото почти винаги те представляват доста повече от това кои дрехи трябва да си купим. Какво е актуално в модата до голяма степен зависи от случващото се в обществото и културата в момента.

"Балетната" тенденция е точно такава.

Поли, които напомнят балетни пачки, блузи-трика, романтични корсети, равни обувки балеринки, много тюл - всичко това е завръщане към женствеността и красотата. Защото точно от това имаме нужда след повече от две години живот в "изолация".

Според някои балетният тренд е естествено продължение на тенденцията в последните години изцяло спортни аксесоари и облекло - маратонки, спортни панталони, тишърти, да се превърнат в част от ежедневния ни и дори работен тоалет.

Разбира се, подобна тенденция изисква определени физически дадености - не всяка жена би изглеждала добре в бухнала мини тюлена пола. Но винаги може да заемем някой по-неутрален аксесоар от балета като елегантните балеринки, сексапилните блузи с прихлупване на гърдите или дори кокетния кок, така подходящ за пролетта.