Преди няколко седмици в мрежата се появиха слухове, че Илон Мъск и SpaceX планират да създадат специален курорт за платежоспособните фенове на космическия туризъм.

Въпреки че милиардерът и компанията му не обявявали подобни планове официално, наскоро в интернет се появи обява за работа към SpaceX, която издава за намеренията им.

В нея се търси човек с поне пет години опит в създаването и управлението на луксозни курорти, а неговата задача ще е да превърне малкото тексаско село Бока Чика в именно такова място.

Снимка 492731

Източник: GettyImages

Става ясно, че SpaceX иска да превърне селото в "космическо пристанище от 21-ви век", въпреки че към момента там няма почти никаква инфраструктура.

Очевидно мястото ще се използва за изстрелване на ракети, но и за отдих в тематични пространства и сгради.

В този ред на мисли, обявата изисква от кандидатите да имат готовност да се заемат с индустриалния и естетическия дизайн на площите за изстрелване.

Снимка 492732

Източник: GettyImages

Както можем да се досетим обаче, местните жители едва ли са много доволни от извънземните планове на SpaceX.

SpaceX, Starlink, Илон Мъск и колко бърз е интернетът от сателитите

Колко бърз е интернетът на Starlink и Мъск

Тепърва мрежата ще бъде подсилена

От Observer разкриват, че цените на имотите в района са скочили три пъти, откакто SpaceX изкупува земи наоколо. Много от тях са продали на печалба и са се изнесли от Бока Чика, но изданието не назовава точният им брой.