Психически силните мъже изпъкват отдалеч пред другите. Те имат добра кариера, жените не ги напускат, чувстват се добре в най-стресовите ситуации, а най-важното е, че те са хармонично развити и спокойни.

Състрадателност, доброволчество и най-привлекателното качество на мъжете

Най-привлекателното качество на мъжете

Не е външният вид или чувството за хумор

Качествата, които отличават тези мъже, не са само външни. Те имат стабилна психика, която ги прави такива, каквито са.

Ето няколко признака, по които да познаем, че пред нас седи успял и психически силен мъж. 

Не живее в миналото

Всички сме срещали такива хора, които от години дъвчат едно и също - "Дали да не се върна при Таня?", "А може би не си струваше да напусна работата, хубава си беше", но всичко това показва сериозни съмнения в себе си и взетите решения. Силният мъж не си позволява да се връща към миналото след взимане на решението, той се фокусира върху задачите, които стоят пред него сега.

Снимка 500891

Източник: iStock

Не се бои от конфликти

Силният мъж е преминал през стотици конфликти, карал се е, възможно е дори да се е бил, ако е било нужно, отстоявал е себе си, участвал е в сериозни преговори. Той не се бои от болката и агресията.

Слабите мъже предпочитат в конфликти да мълчат, да се усмихват или да си дават вид, че това не се отнася за тях. В действителност те ужасно се страхуват, че ще ги наранят и се стараят да избегнат това по всякакъв начин.

Не напада жени и деца

Децата са слаби, а конфликтът с жена, ако не е въпрос по работа между колеги, винаги ще бъде загубен. Или мъжът доказва, че е "голямата работа" и унижава жената, което е печално, или печели и тогава сам унизява себе си.

Силният мъж се конкурира с други мъже. Спори, кара се, получава своето и печели. Не закача жените и децата, защото той става по-слаб от това.

Признава грешките си

Мъжете винаги казват "аз винаги си признавам грешките", но това е лъжа. На практика те спорят до последно, само и само да са прави, което е жалко. Психологически силният мъж може да погледне на ситуацията отстрани и да види къде не е бил прав. Може да му е неприятно, дори обидно, но щом е истина, ще признае грешката си. И веднага щом го направи, уважението към него нараства.

Разбира емоциите си и ги управлява

Слабите мъже, ако са се обидили, започват да се държат неадекватно. Викат, обвиняват другите, излизат от дома, тръшкайки вратата. Често може да ги чуем да казват за другите да не се "държат като жена", а на практика те самите проявяват силни неуправляеми емоции.

Силният мъж разбира причините за своите преживявания. Обида, неприязън - те признават емоциите си, но ги контролират, за да не видят другите тяхната слабост. Те могат също така да се открият през близки хора без притеснение.

Снимка 500894

Източник: iStock

Има ненарушими принципи

Те са основата на живота на мъжа, ако тях ги няма, няма да има силен мъж. Те не са едни и същи за всички, всеки мъж има свои. Ето пример за добри мъжки принципи.

  • да казват истината
  • да изпълнява обещанията си
  • да не обижда жените
  • да не се оплаква
  • да търси решение на проблема, а не оправдание

Принципите може да са различни, не това е важното, а мъжът да ги следва неотстъпно, тогава винаги силата ще е с него, пише психологът Павел Домрачев в "Мужская псхихология".