Подобни новини със сигурност карат шефовете на Samsung да изтръпнат, след като преди около две години самозапалващите се Galaxy Note 7 се превърнаха в паметно фиаско за корейската компания.

Ето, че днес отново научаваме за изгоряло устройство в лицето на почти чисто нов Galaxy S10 5G. 

Мъж от южнокорейски произход с последно име Лий качи в мрежата кадри на разтопения си смартфон, който е използвал само 6 дни.

Според думите на Лий, телефонът е започнал да дими, докато е бил сложен на масата в дома на мъжа и бързо е изгорял до неузнаваемост, без (уж) да има очевидна причина за това. 

Снимка 421288

Източник: Gizchina / Lee

Южнокореецът се е свързал със Samsung, от където обаче са му отказали да възстановят сумата от 1200 долара с претекст, че телефонът е бил ударен и съответно повреден, което, според компанията, е и причината за изгарянето му.

От Samsung съобщават, че са разгледали и сканирали устройството много внимателно и са установили, че със сигурност не става дума за вграден дефект, а просто за невнимателно отношение на собственика към скъпата джаджа. Не се знае колко силен е бил удара и как точно се е случил той.

Сигурни сме, че не малко хора в компанията в момента стискат палци с надеждата, че други собственици S10 5G няма да имат подобни проблеми при изпускане или удряне на телефоните си.

Мъж засне “срещата” между Луната и Сатурн със Samsung Galaxy S8

Мъж засне “срещата” между Луната и Сатурн със Samsung Galaxy S8

Как са направени тези снимки

В крайна сметка, всеки от нас проявява подобна несъобразителност почти всеки ден, а тя едва ли може да бъде считана като уважителна причина за самозапалване на устройството.