"Саграда Фамилия" е символът на Барселона и шедьовърът на гениалния каталунски архитект Антонио Гауди. Катедралата, издигната в прослава на Светото семейство, е магнит за милиони туристи от цял свят.

Архитектурните чудеса на Барселона

Архитектурните чудеса на Барселона

Едни от петте най в света

Строителството ѝ стартира през 1882 г. и все още не е приключило. Беше предвидено това да стане през 2026 г., когато е и 100-годишнината от смъртта на Антонио Гауди (1952-1926 г.).

Пандемията обаче спря не само туризма в един от най-посещаваните европейски градове. Заради COVID-19 строителните работи по завършването на катедралата "Саграда Фамилия" в Барселона няма да могат да бъдат приключени за 100-годишния юбилей от смъртта на архитекта й Антонио Гауди, предаде APF.

Снимка 496649

Източник: iStock

„Резултатите от пандемията ни принудиха да преосмислим планирания график. Това се отразява на крайната дата, която бяхме планирали – 2026 г.“, каза Естев Кемпс, който оглавява строителния съвет на „Саграда Фамилия“.

Снимка 496665

Източник: iStock

Въпреки всичко управата на катедралата увери, че строителните работи по „Саграда Фамилия" много скоро ще бъдат възстановени. Усилията ще бъдат съсредоточени да се завърши втората по височина кула. Поставената цел е това да стане през 2021 г.