Карнавалът в Рио де Жанейро е едно от най-вълнуващите и цветни събития на света, по време на което представители на стотици самба школи демонстрират танцувални умения, пищни костюми и кръшни тела.

Бразилия, карнавалът в Рио и емоциите, предадени в снимки

Лудостта на карнавала в Рио

Няма по-голи тела, по-пищни костюми и повече самба на едно място

Традицията датира от 1723 г. и досега всяка година в рамките на няколко дни Рио де Жанейро става световен център на веселието.

В края на миналия месец стана ясно, че заради пандемията от коронавирус властите в Бразилия отменят основното карнавално събитие - традиционното шествие на школите по самба.

Снимка 503158

Източник: GettyImages

А сега Рио де Жанейро отмени и уличните чествания на карнавала догодина. Причината е, че все още няма ваксина, а Бразилия е сред най-тежко засегнатите от пандемията страни в света с над 5.4 милиона потвърдени случая на зараза, пише DPA.

Карнавалните чествания обикновено привличат милиони хора в Рио де Жанейро, припомня агенцията. За съжаление през февруари 2021 г. заради коронавирусът това няма да се случи.

Рио де Жанейро във вихъра на карнавала

Рио де Жанейро във вихъра на карнавала

По улиците на бразилската столица е големият купон

За последно карнавалът в Рио е отлаган през 1912 г. след смъртта на тогавашния бразилски външен министър, припомня Daily Mail.