Краят на годината е времето на топлите и уютни вечери, филмовите маратони и забавлението с най-близките.

Това е и периодът, в който най-често се решаваме да се сдобием с някоя нова екстра за вкъщи - било то нов халат, нов телефон, а защо не и нов телевизор. В крайна сметка отсега до след месец и нещо коледните филми ще са основното ни занимание, така че е напълно закономерно да решим да оборудваме хола си с най-добрата комбинация от картина и звук.

Тази година Philips отново ни оставят много малко място за размисъл по въпроса. Правят го конкретно с наскоро излезлия OLED+934, до който имахме удоволствието да се докоснем от първа ръка.

Затова и вече спокойно можем да заявим, че този телевизор е най-достъпният и удобен начин да си осигурим усещане за кино у дома.

Приятен за окото, дори и без да е включен

Първото, което ни направи впечатление, докато вадехме 55-инчовия екран от кутията му, бе минималистичният дизайн, който би паснал на всеки стил и декорация.

Снимка 454583

Източник: Philips

По ръба на екрана на OLED+934 елегантно се прокарва и изключително тънка сребърна линия, която създава усещане за още повече площ. Гърбът също е доста изчистен откъм решетки и ненужни детайли, като същевременно разполагаме с цяло богатство от портове и методи за свързване.

Отстрани имаме три HDMI порта - два за USB и един за слушалки, докато в долната част има няколко аудио различни порта, още един HDMI и слот за свързване с интернет.

Най-любимата ни част обаче се оказаха Ambilight LED светлините, които разпръскват цветовете от екрана около и зад телевизора, създавайки усещане за картина, която обгръща цялото помещение. Най-добре ефектът се улавя, когато на стената зад екрана няма нищо и, разбира се, е чист светъл цвят.

Снимка 454585

Източник: Philips

Докато говорим за дизайна на модела, не можем да пропуснем и дистанционното, върху чийто гръб с радост откриваме QWERTY клавиатура за лесно ползване на приложения. Но за това - след малко.

Картина като на кино

Веднага щом включихме OLED+934, разбрахме, че от Philips изобщо не са пестили откъм технологии за качество на картината. Черното е наистина черно, човешката кожа наистина е човешка, но най-впечатляващи са реализмът на картините и дълбочината им.

С HDR10+ и Dolby Vision цветовете почти излизат от екрана, преливането им е невероятно гладко и, честно, в някакъв момент започнахме да се чудим дали наистина гледаме съвкупност от пиксели, или реален пейзаж.

Снимка 454586

Източник: Philips

Един от най-силните хардуерни козове на модела е третото поколение видеопроцесор Р5. Именно той осигурява бърза обработка на картината и детайлите в нея, дори при по-динамичните сцени.

Ние специално доста време се заигравахме с настройките за различните формати съдържание, просто защото искахме да извлечем максимума от всеки филм, предаване или игра - та нали сега ни беше паднало.

И като казахме игри, всеки фен на конзолите може да очаква любимата му игра да го погълне през 55-инчовия водопад от детайл, цвят и динамика на OLED+934. Нашето потапяне беше с Apex Legends, Fifa 20 и UFC 3. И, да, беше си почти за целия уикенд.

Звук от Bowers & Wilkins

Друг безспорен коз на OLED+934 е звукът. Той идва в отделен от телевизора говорител и е разработен съвместно с Bowers & Wilkins. Между другото, при отварянето на кутията именно него човек вижда и пипа, още преди да се е докоснал до 55-инчовото си бижу. И още тогава усеща, че го чака нещо изключително.

Снимка 454588

Източник: Philips

B&W е синоним за високо качество и това става кристално ясно, когато пуснем някое парче през SoundBar тонколоната.

Под финия Kvadrat открихме четири 30-милиметрови говорителя за средни тонове, 80-милиметров буфер, две малки титаниеви "пищялки" и два 50-милиметрови Dolby Atmos говорителя, насочени нагоре.

И ако трябва да опишем звука с една дума, то тя най-вероятно ще е "изискан". Пълен и дълбок, но същевременно детайлен и отчетлив, той изпълва стаята, без какъвто и да е допълнителен шум и бучене. Абе, точно като на кино.

Още малко екстри

Ако някой се чуди за какво би ползвал дистанционното с клавиатура, което споменахме преди малко, нека спре - защото този Philips телевизор е много повече от вход към кабелната или конзолата.

OLED+934 е оборудван с Android 9, което отваря пред нас безкрайни опции за приложения, сърфиране в интернет, пазаруване и какво ли още не.

Снимка 454584

Източник: Philips

Netflix, Spotify, YouTube, Amazon, Google Play и безброй други платформи са достъпни, без да трябва да харчим за допълнителни устройства.

Ако ни мързи да щракаме дистанционното, Google Assistant и Alexa само чакат да бъдат извикани и управлявани чрез гласова команда. Това означава, че можем да регулираме и "умните" уреди у дома, които се интегрират с виртуалните асистенти, директно от телевизора.

Накрая наистина не знаем какво друго ни остава, освен да си пожелаем изгодни оферти покрай празниците.