Когато чуем, че някой нов магазин е "голям", обикновено реагираме с "ОК, да, в квартала ми има Lidl, Фантастико, Billa, Jumbo и МЕТРО. Не се впечатлявам от големи магазини".

И наистина, във времената, в които минимаркетите са носталгичен спомен, а големият избор на продукти е даденост, е трудно потребителят да бъде впечатлен.

Докато не отиде в новия зоомагазин Maxi Pet, чието откриване в София беше в събота, 19 юни.

Снимка 535749

Източник: Теодор Пенчев

Имам три кучета и един котарак, така че често посещавам зоомагазини, но никога не бях виждала такова съчетание между зоомагазин и увеселителен парк за кучета. Вътре беше пълно с далматинци, овчарки, френчита, мопсове, чихита, джак ръсели, осиновени омешани породи и всякакви други представители на най-добрия приятел на човека. И очевидно всички се чувстваха луксозно в най-големия зоомагазин у нас.

Изборът на храна е зашеметяващ и е прекрасно, че има достатъчно консултанти и ветеринарни лекари, които могат да ориентират клиентите какво да изберат, без да се чешат по брадичката, главозамаяни от богатия избор. 

Две от кучетата ми са дребни и възрастни, с алергия от пилешко и чувствителни стомаси, третото е младо и голямо и има неустановена алергия, придружена с чесане и адски кос(м)опад, а котаракът е с хронични проблеми с бъбреците.

Снимка 535743

Източник: Теодор Пенчев

Истината е, че без адекватната и обилна консултация на ветеринарния лекар в Maxi Pet нямаше да се справя с избора на подходяща храна за целия си личен зоопарк.

Разнообразието от играчки също е огромно: малки топки, големи топки, плюшени прасета, свирещи токачки, бибипкащи прасенца, фризбита за гонене по плажа, декоративни мишки за бурно котешко преследване... каквото се сетите, това ще намерите.

Снимка 535745

Източник: Теодор Пенчев

Това, което отличава Maxi Pet от другите зоомагазини по много приятен начин, е наличието на ветеринарна аптека, което е изключително улесняващо за стопаните на домашни любимци. До момента купувах храна от едно място, ходех за специализирана медицинска храна - на друго, и при нужда от някои лекарства - до хуманна аптека. Тук всичко е на едно място, а ветеринарите са готови да обясняват надълго и нашироко всичко, което ви интересува. С други думи, нещата са такива, каквито трябва да бъдат.

Снимка 535744

Източник: Теодор Пенчев

В магазина има голяма зона за акваристика, от която личи, че времето, в което си купувахме гупи от малки магазинчета и недотам чисти аквариуми, е минало безвъзвратно и отглеждането на декоративни риби е страст и хоби за много хора, които могат да намерят всичко, от което имат нужда в Maxi Pet.

Снимка 535746

Източник: Теодор Пенчев

Има и зона, в която се продават папагали и гризачи, както и всичко, което човек може да купи, за да се придържа към добрите практики в отглеждането им.

Снимка 535748

Източник: Теодор Пенчев

"Слушах много за този магазин, но човек не може да добие представа за мащабите му, ако не го види на живо. Maxi Pet наистина няма аналог. Тук просто няма потребност на домашен любимец, която да не може да бъде задоволена", казва инфлуенсърът Биляна Лазарова, която е стопанин на домашна котка, която има 25% див рис в гена си. Или дива котка, която има 75% домашна котка. Във всички случаи - интересно животно.

Снимка 535742

Източник: Maxi Pet

"От позицията на човек, който знае какво е да гледаш животно, което има по-специални потребности, казвам, че в Maxi Pet наистина има всичко", добавя тя.

Докато разглеждам кучешките лакомства на ултра премиум бранд, който не съм срещала другаде, покрай мен минава Marley The Pug, или Марли Мопсът, който има 12 хил. последователи в Instagram и е една от кучешките знаменитости у нас. Изглежда доволен. Тук е и далматинецът Фреди: най-известният далматинец след Понго, следван от 18 хил. почитатели в Instagram.

Снимка 535750

Източник: Теодор Пенчев

"Maxi Pet е най-големият зоомагазин в България и вярваме, че ще надмине и най-смелите очаквания на клиентите ни,", казва Тони Янакиев, маркетинг мениджър на Maxi Pet.

"Гордеем се с това, че предлагаме брандове, които не могат да се намерят другаде. Освен това, пространството е толкова голямо, че собствениците на домашни любимци могат да се разходят с техните кучета (а защо не и котки), които сами да изберат най-вкусния деликатес, който искат да опитат", добавя той.

Аз се спирам на 80-сантиметрова изсушена говежда жила на премиум марка, която ще изстреля кучето ми в космоса от радост. Взимам няколко балона за детето и се качвам в колата, която е паркирана на огромния безплатен паркинг на Околовръстното (точно между "Баня стил" и COMO). С идеята, че утре може да се върна пак: до края на уикенда всички артикули имат 20% намаление, а животните ми само това чакат.

Снимка 535747

Източник: Теодор Пенчев

Ако имате домашни любимци, непременно идете да разгледате този магазин. Но внимавайте: трябва да си отделите поне един час. Maxi Pet буди шопинг тръпка и в най-структурираните купувачи, които обичат да пазаруват "по същество".