Има много неща в живота, които вършим и които ни докарват много стрес, а това ни пречи да бъдем по-щастливи и успешни. За съжаление, повечето от нас толерират някои от своите лоши навици, въпреки че ни причиняват голяма част от безпокойството, което преживяваме. Ето какво съветват да не правим от Business Insider, ако искаме да имаме по-добър живот.

Токсични взаимоотношения

Трябва да престанем да прекарваме времето си с погрешните хора. Животът е твърде кратък и трябва да се заобиколим с приятели, които ни подкрепят и които ни помагат да продължим напред.

Ако обкръжението ни се свежда до хора, които ни причиняват безпокойство, не бива да допускаме да са част от живота ни. За да успеем, имаме нужда от отношения, които ще ни карат да се чувстваме добре и да бъдем спокойни.

Снимка 386523

Източник: iStock

Лъжем себе си

Всеки лъже - това е факт, но да лъжем себе си, предизвиква ненужни притеснения. Ако искаме да бъдем успешни, трябва да рискуваме и, преди всичко, да бъдем честни най-вече с нас самите.

Сбогом, минало

Ще бъдем по-малко разочаровани от себе си, ако се откажем от горчивината на миналото. Не можем да започнем следващата глава от живота си, ако продължаваме да четем старата.

Първо аз, после вие

Един сигурен начин да докараме повече стрес в живота си е да поставяме нуждите си последно място.

Снимка 315799

Източник: iStock

Перфекционизмът

Всички опити да бъдем перфектни предизвикват безпокойство. Реалният свят не възнаграждава перфекционистите, а награждава хората, които са дейни и правят всичко по силите си нещата да се случат.

Страх от грешки

Ако се страхуваме, че ще сгрешим, никога няма да успеем. Да вършим нещо и да го правим погрешно, е 100 пъти по-продуктивно от това да не правим нищо. Така че не бива да позволяваме на страховете да ни попречат да постигнем желаното. Всяка грешка е път към успеха.

Завист

Не бива да се занимаваме с това кой може да бъде по-успешен от нас. Вместо това трябва да се концентрираме върху побеждаването на собствените си притеснения и надминаването на собствените си цели.

Снимка 283086

Източник: iStock

Успехът е вътрешна битка, затова не бива да ни притеснява кой какво е постигнал, а какво правим ние за нас самите, за да бъдем по-успешни.