Всяко място по света е известно с нещо определено. Понякога това са исторически забележителности, друг път са природни красоти, в някои случаи е конкретно производство на дадена суровина или пък специални умения на местното население.

И ако до скоро на Ирландия се носеше славата като най-алкохолизираната нация (не сме изненадани предвид хубавото уиски, което произвеждат), то според Metro шампионът в тази "дисциплина" вече е друг.

Ново проучване доказва, че хората във Великобритания се напиват по-често от всяка друга страна в света. Учени от Лондон изследват 5400 човека от Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия и повече от 120 хиляди души в световен мащаб в периода 29 октомври - 30 декември 2018 г.

Снимка 370663

Източник: iStock

Данните сочат, че британците се напиват средно 51.1 пъти годишно, което прави поне веднъж седмично. И макар за българските стандарти на пиене това да не е никак много, за учените очевидно е достатъчно, за да ги определи за най-големите пияници в света.

Най-изненадващото от направените открития се оказва фактът, че младите хора на Острова са по-склонни да се въздържат от честата употреба на алкохол, за сметка на населението на средна възраст. И как да не е изненадващо, като се има предвид как точно английските младежи прекаляват с алкохола по време на почивките си по родното Черноморие.

Снимка 386304

Източник: iStock

Проучването сочи още, че САЩ, Канада и Австралия не са твърде далеч зад Великобритания в класацията. Всъщност, англоезичните страни доминират в по-голямата част от първите места по отношение на честата употреба на алкохол.

Добрата новина за Обединеното кралство обаче е, че не е начело на класацията за хората, търсещи спешно лечение от зависимост към алкохола, защото според данните то е отредено за Австралия.