Bard на Google и ChatGPT на OpenAI са в пряка конкуренция за титлата на най-успешен чатбот с изкуствен интелект, като за момента втората изглежда има доста значителна преднина. 

Microsoft Bing, Edge, ChatGPT и как изкуственият интелект ще промени търсачката и браузъра

Ето как Microsoft може да измести Google

ChatGPT е обвързан с Microsoft

ChatGPT стана и част от търсачката Bing на Microsoft, което е сериозна заплаха за хегемонията на Google, но свалянето на най-голямата понастоящем търсачка от трона ѝ тепърва започва. 

Наскоро New York Times съобщи, че Bing може да замени Google като услуга за търсене по подразбиране на устройства на Samsung. 

Снимка 402144

Източник: flickr

Излишно е да напомняме, че Samsung e най-големият производител на смартфони в света и подобна промяна със сигурност би имала сеизмични ефекти за цялата индустрия. 

Подобен ход би коствал на Google три милиарда долара годишно, а възможността Bing действително да влезе в устройствата на Samsung никак не е малка.

Samsung и Google oт години имат близко партньорство и телефоните на компанията идват с предварително инсталирани приложения на Google, но в последните години корейският производител активно развива и партньорството си с Microsoft.  

Снимка 604686

Източник: Samsung

Преговорите все още продължават и Samsung в крайна сметка може да реши да запази Google като свой доставчик по подразбиране, според New York Times.

Google работи по няколко проекта за актуализиране и обновяване на услугите си за търсене, за да избегне загубата на лидерската си позиция. 

Италия, OpenAI, ChatGPT и защо европейската страна забрани чатбота

Защо Италия забрани ChatGPT

Докъде ще се стигне

Те включват добавяне на функции за изкуствен интелект към съществуващите предложения в рамките на проект, наречен Magi, върху който работят над 160 души.