Появата на първия сгъваем смартфон на пазара в лицето на Samsung Galaxy Fold бе помрачена от няколкото дефекта в екрана му и цялостната издръжливост на пантовия механизъм.

Всеобщото очакване бе, че бъдещите модели няма да повтарят грешките на пионера в тази ниша и производителите ще си вземат поука.

Уви, първите тестове на здравината на сгъваемия Motorola Razr показват, че този тип смартфони все още сериозно изостават по отношение на надеждност и устойчивост.

Снимка 453002

Източник: Motorola

Колегите от CNET са решили да тестват на колко сгъвания издържа възродения Razr, като за целта са използвали робота FoldBot, който използваха и при миналогодишните тестове на Galaxy Fold.

Тогава Galaxy Fold не успя да оцелее до 200 000 сгъвания, както обещаваха от Samsung, но пък се добра до 120 000 сгъвания без сериозни проблеми.

Samsung Galaxy Fold и след колко сгъвания се чупи смартфона

Galaxy Fold се чупи много по-рано, отколкото обещава Samsung

Проблемите със сгъваемия смартфон продължават

Motorola Razr се "предава" доста по-рано, казват от CNET.

След само 27 000 сгъвания с FoldBot пантовият механизъм получава дефект, който не позволява на машината да продължи да сгъва джаджата плътно.

Отварянето и затварянето става доста трудно, като от CNET подозират, че става въпрос за счупена част в механизма, която блокира нормалното му движение.

Така експериментът е преустановен само четири часа след началото си, а чисто новият Razr - "пенсиониран".