Конкуренцията в автомобилния бранш е не по-малка от тази при смартфоните. Производителите се стремят все по-често да представят все повече и повече иновации и подобрения, с които да си откраднат от клиентите на конкуренцията.

Mercedes-Benz е един от големите играчи, който отдавна свързваме с лукс и качество на най-високо ниво. Но това не значи, че не можем да очакваме изненади. В случая тя е закодирана в едно име - О-class.

Това е новата серия коли на автомобилния производител, патентована преди дни в Европейското бюро за интелектуална собственост.

Снимка 406188

Източник: iStock

Голямата новина в случая е изцяло новата серия на Mercedes-Benz, защото в последните години стари и утвърдени серии като S, C, E, търпят промени и модернизации, които се идентифицират с още някоя и друга буква на задния капак - CLE, GLK и т.н.

А какво се крие под вече патентованите модели O 120, O 140, O 180 и O 200, все още можем само да предполагаме, защото патентът е за "моторни превозни средства и двигатели", което е прекалено обширно понятие, пише Car Buzz.

Бъдещите модели Mercedes ще избягват крадци

Колите, които ще избягват крадци

И какво общо има навигацията

Едни залагат, че това е нова серия автобуси, които марката е вече започнала да произвежда. Тези предположения са на базата на факта, че марката означава своите автобуси за градски транспорт (Mercedes-Benz Citaro) в Европа с О530.

Снимка 406208

Източник: iStock

Други предполагат, че О-class ще са SUV модели на марката, или пък бусове и ванове. Няма как да пропуснем и надеждите на мнозина, че Mercedes-Benz ще стане поредният производител на електрически автомобили, които са бъдещето на този отрасъл. Със сигурност ще е нещо голямо, дори да не е голямо, колкото автобус.