Електрическите тротинетки и велосипеди се превърнаха във феномен в много градове, като на някои места дори не е задължително да ги купуваме.

Kомпании като американците Lime са впечатлени от възможността да предоставят алтернатива на автомобилния трафик и започват да отдават под наем именно такива превозни средства.

От днес, 22 август, имаме възможност да си наемем електрическа тротинетка и в София. Около 100 е-тротинетки вече са разположени по централни софийски улици.

Снимка 439502

Източник: Lime Bulgaria

Как да си наемем елетрическа тротинетка

За да подкараме тротинетките на Lime, първо трябва да изтеглим приложението, налично за Android и iOS. След това трябва да намерим свободна тротинетка на картата и да я отключим чрез натискане на бутон и QR код.

Когато карането свърши, просто следваме инструкциите от приложението, за да паркираме отговорно. Всяко отключване на тротинетка струва 1.5 лв., след което плащаме 30 стотинки за всяка минута каране. Плащането става с дебитна или кредитна карта.

Можем да разгледаме и условията за ползване, от които пък става ясно, че максималното тегло на возещия се трябва да е 136 кг.

Снимка 439505

Източник: Lime Bulgaria

От компанията насърчават да носим каски, да спазваме всички закони за движение и ограниченията на скоростта, да се придвижваме само в определените зони като улици и велосипедни алеи. 

Те препоръчват да паркираме правилно извън обозначените пешеходни пътеки, служебни рампи и метро станции и да бъдем отговорни към автомобилите, пешеходците и другите участници в движението.

Електрически тротинетки, инцидентите с тях и какво казва статистиката

Електрически тротинетки - удобство или опасност

Бумът им води и до бум на инцидентите