Островите на Тайлнад са едни от най-популярните туристически дестинации в света - с кристално чистите си води, с богатото си морско разнообразие, с дружелюбното си местно население и с цени по джоба на повечето туристи.

И въпреки че голяма част от островите са доста пренаселени, за щастие все още са останали райски кътчета, на които да се откъснем от света и да усетим какво е това истинска почивка и спокойствие. След като преди време се насладихме на невероятния Ко Хай (Ko Ngai), сега сме се насочили към друго подобно местенце.

Ко Кай е част от групата на островите Пода, разположени в тайландската провинция Краби. В южния му край се намира варовиковата скала във формата на пиле, заради което мястото е известно като Пилешкия остров, пишат от Daily Mail.

Снимка 481053

Източник: iStock

Освен варовиковата скала във формата на птица, Пилешкият остров примамва и със спокойния си плаж и невероятния коралов риф, който го заобикаля.

Островът се слави като едно от местата с богато морско разнообразие - с цъфтящи коралови полета и пъстро рибно царство, само на няколко крачки от брега.

Снимка 481055

Източник: iStock

Ко Кай е необитаем и макар че няма как да отседнем на острова, то без проблем можем да го посетим - туристическите лодки тръгват от Краби на всеки 30 минути. По време на отлив в подходящия сезон, когато Пилешкият остров е достъпен за туристи, може да се стигне и по пясъка от съседните острови Ко Мор и Туп.

Снимка 481054

Източник: iStock

И въпреки че в момента Ко Кай е затворен заради ограниченията, наложени с цел ограничение на разпространението на пандемията от коронавирус, знаем точно къде ще отидем през следващата ваканция, когато пред плановете ни за пътуване има зелена светлина.

Ко Хай - един от най-усамотените и райски острови в Тайланд

Ко Хай - един от най-усамотените и райски острови в Тайланд

Бягство от действителността