Италианската мотоциклетна марка Moto Morini дебютира на българския пазар по време на Moto Expo 2024, което отвари врати в зала "Арена София".

Емблематичната италианска компания е основана през 1937 г. от Алфонсо Морини в Болоня. Тя стартира своя живот като малка, но престижна семейна фирма, която бързо печели репутация, благодарение на спортните си успехи. Мнозина тогава са смятали компанията за новак, който обаче е способен да победи по-големи и доказани компании, което и се случва по пистите.

У нас Moto Morini ще се предлага от официалния вносител на Honda. Актуалната гама на Moto Morini включва 3 модела, всеки от които може да бъде видян на Moto Expo 2024, а неотдавна от компанията обявиха, че в до края на следващата година портфолиото ѝ ще нарасне до 7 модела.

Снимка 662063

Източник: Moto Morini

В момента можем да избираме от приключенския Moto Morini X-Cape, спортният нейкед Seiemmezzo STR, който Moto Morini описва като съвършен микс от динамика, ефективност и спортно излъчване, както и атрактивният Seiemmezzo SCR, който на практика е същото нещо, но с ретро стилистика и скрамблер излъчване.

Снимка 662064

Източник: Moto Morini

Интересното е, че и трите модела използват един и същи 2-цилиндров редови 650-кубиков двигател с 60 к.с. и 54 Нм максимален въртящ момент. Той има водно охлаждане, два разпределителни вала и отговаря на Евро 5 екологичните норми. Максималната скорост и на трите мотоциклета е 170 км/ч.

Снимка 662065

Източник: Moto Morini

Следващият модел, който се очаква да излезе на пазара ще се казва Calibro и е ориентиран към хората, търсещи по-комфортна стойка с ниска седалка и круизър усещане.

Снимка 662067

Източник: Moto Morini

"С Moto Morini отваряме нова страница в 32-годишната история на нашите компании, и страницата се казва "una storia italiana. Избрахме марката, която ни впечатли с интересната си история, със славното си спортно минало и разбира се с безкомпромисното качество на продуктите си", сподели Костадин Грозданов, изпълнителен директор на "Астреко холдинг", официален представител на Moto Morini за българския пазар.