Напоследък се налага нова тенденция в светлите цветове на косата. Тя е вдъхновена от кафето и неговите млечни нюанси и разновидности - като ванилово лате или овесено капучино.

Кой ще бъде най-актуалният цвят за косата през 2023 г.

Кой ще бъде най-актуалният цвят за косата през 2023 г.

Колкото по-близо до естествения цвят - толкова по-добре

През настоящата година специалистите залагат на меките оттенъци на цвета на косата - колкото по-близки до естествения цвят, толкова по-добре. Това включва и онези с русо-кафяви коси, които сега спокойно могат да потърсят нови решения за предстоящите топли месеци в чашата си с кафе.

Кафе с овесено мляко

Един не много топъл, но и не твърде студен нюанс - точно като перфектното капучино. Но получено от смесване на кафето с овесено мляко. Това придава пепелявост на русия цвят, но и един лек топъл оттенък. Може да се постави по дължината на цялата косата за блондинките или като балеаж за брюнетките.

Снимка 612027

Източник: GettyImages

Ванилово лате

Така се определят цветовете, които са по-наситено руси, дори с лек светъл жълтеникъв оттенък. Но без да са ярки - съществуват в млечен, ванилов, кремообразен междинен тон. Цветът е и благоприятен за тена, тъй като се комбинира добре с повечето тонове на кожата.

Снимка 612029

Източник: GettyImages

Айскафе

Хладен тон, но и много ефектен. Това е много светъл, леден нюанс на русото, но без да достига бяло-сивите тонове. Изисква повече поддръжка, но пък с него няма как да останем незабелязани, още повече че е подходящ за всякакви прически и дължини.

Снимка 612028

Източник: GettyImages

Карамелено фрапучино

Отличава се с плътни златисти оттенъци, близки до карамеления загар и е абсолютен хит за предстоящото лято. Внася топлина в лицето и може да се прилага дори и върху коса с по-тъмен цвят под формата на балеаж или светли акценти. Идеален е за брюнетки, които искат да започнат постепенно да изсветляват косата си.

Снимка 612030

Източник: GettyImages

Лесно се прилага върху косата, тъй като не изисква силно обезцветяване и съответно е и по-лесен за поддръжка, пише Metro.