Лятото е предизвикателство за всеки тип коса - UV лъчите, солената вода и хлорираната в басейна не й се отразяват добре. Предизвикателство за справянето с топлината и влагата пред къдравата коса е още по-голямо. Как да я защитим?

Продължителното излагане на UVA и UVB лъчите на слънцето нарушава външния слой на косъма, а точно той "задържа" къдриците оформени. Стилиската Стейси Сисерън разказва пред Vogue, че най-добрият начин да запазим косата си е, като избягваме слънцето възможно най-много. Което не значи да жертваме лятната си ваканция - просто трябва да ползваме защитен спрей и да не ползваме сешоар.

Друг полезен съвет е редовно да подхранваме краищата й - "слабото" звено на къдравите коси. Редовни маски и ползването на балсам без отмиване ще се отрази добре на кичурите и те ще останат по-добре оформени.

Почистването също е важно. Сисерън съветва къдравите да мият косата си максимум три пъти в седмицата и да забравят за агресивните шампоани. Вместо това да заложат на безсулфатни. Друг "таен" съвет за поддържането на къдравата коса между измиванията е да ползваме спрей бутилка с вода всеки път, когато къдриците не са по вкуса ни. Влагата ще помогне за по-лесното им оформяне.