Ако някога сте искали да работите за голяма технологична компания и да получавате баснословна заплата, сега е моментът.

Вчера, 23 юли, Huawei е разпратил имейл към партньорите си, в който се съобщава, че компанията започва агресивна стратегия за привличане на най-талантливите умове в света на технологиите.

Местата са между 20 и 30, така че борбата ще е невероятно жестока, особено като вземем предвид, че заплатите, които Huawei обещава, са в диапазона между 130 000 и 292 000 долара.

Huawei, операционната им система и ще замести ли Android

Операционната система на Huawei няма да замести Android

За какво ще бъде ползвана HongmengOS

Компанията търси току-що завършили специалисти, които да й помогнат да остане конкурентно способна въпреки търговската война на Китай със САЩ.

Според информация на The Star, от Huawei вече са отправили предложения за работа към осем кандидати, притежаващи докторска степен, които скоро ще постъпят на работа.

Съобщението за набирането на кадри е било изпратено в същия ден, в който компанията освободи над 600 души, работещи в американския дъщерен клон на Huawei Futurewei Technologies.

Huawei и предизвикателството, което компанията трябва да преодолее

Huawei и предизвикателството, което компанията трябва да преодолее

Ще успее ли компанията да създаде собствена екосистема от приложения

Не се споменава с конкретика точно върху какво ще работят новите попълнения на компанията, но се предполага, че става въпрос за нов софтуер и 5G технологии, които Huawei възнамерява да развие.