Наскоро шефът на Huawei за Западна Европа съобщи в интервю, че след налагането на търговски рестрикции от страна на САЩ компанията ще направи всичко възможно, за да остане част от семейството на Android и Google.

Huawei, Google и Android - ще запазят ли партньорството си

Ще запази ли Huawei партньорството си Google и Android

Китайската компания иска да запази отношенията си с Google

Но СЕО-то на Huawei - Рен Женгфей, изглежда има малко по-различно мнение по въпроса.

Преди няколко дни Женгфей сподели за френското издание Le Point, че компанията работи много усилено, за да ограничи зависимостта си от Google, а собствената им система HongMengOS е почти готова.

СЕО-то потвърди предходните слухове, че операционната система на Huawei е с до 60% по-бърза от Android, като добави, че HongMeng e с толкова по-бърза и от iOS.

Операционната система на Huawei е с до 60% по-бърза от Android

Операционната система на Huawei е с до 60% по-бърза от Android

Може да се появи още през октомври

По думите на Женгфей, основният проблем за Huawei в момента не е дали HongMeng ще бъде готова скоро, а липсата на екосистема от приложения, съвместими с нея.

Huawei ще трябва да създаде алтернатива на Play Store, която да разполага с достатъчно приложения. Към момента обаче не става ясно на какъв етап от развитието си е тя.

Шефът на китайската компания заяви, че няма да разчита на позитивната нагласа на САЩ и ще положи много труд, за да подсигури бъдещето на компанията, независимо от настроенията в Америка.

Huawei P30 Pro и откъде идват всичките му 1631 части

Откъде идват всичките 1631 части в Huawei P30 Pro

И колко всъщност китайската компания зависи от САЩ