Best of Play е класацията за най-добрите приложения в екосистемата на Android, която всяка в края на всяка година ни дава поглед над най-популярните и успешни заглавия в платформата за приложения на Google. 

Apple App Store Awards и кои са най-добрите приложения в платформата за 2022 г.

Кои са топ приложенията в App Store през 2022 г.

BeReal излиза на първо място

През ноември Google пусна анкета, в която хиляди участници излъчиха най-добрите заглавия в категорията “избор на потребителите”, а в останалите категории компанията помества топ приложения, селектирани от служителите на Google Play. 

За най-добра игра според потребителите, но и според редакторите на магазина за приложения, е Apex Legends Mobile, която оглави и класацията при игрите в App Store. 

Снимка 597456

Източник: EA

Базираният на изкуствен интелект генератор на красиви изображения Dream пък е селектиран от Google за най-добро приложение, докато най-много потребителски гласове за отишли за социалната мрежа BeReal

Най-забавното приложение през 2022 г. е PetStar, което ни позволява отново чрез ИИ да създадем видео на домашния ни любимец, в което той пее и танцува. 

Breathwrk пък е топ приложението за личностно развитие. 

То ни помага да следим и развиваме дихателните си практики, като допълва преживяванията ни с подходяща музика, вибрации и визуални елементи. 

Снимка 597457

Източник: Breathwrk

Най-доброто приложение за смарт часовници е органайзерът Todoist, а при таблетите е приложението за създаване на собствен фийд от съдържание Pocket

Топ изборът за Chromebook е програмата за музика BandLab, докато Roblox грабва приза за най-добра игра за лаптопите на Google. 

NashStore, Google Play и руската алтернатива на магазина за приложения

Русия работи по собствена алтернатива на Google Play

Ще заработи на 9 май

За пълния списък с всички избрани приложения можем да посетим блога на Google, където можем да намерим и най-популярните заглавия при дигиталните и аудио книгите.