Отново е онова време от годината - голямото чудене какви подаръци да изберем за любимите хора. И не заради нещо друго, а просто защото с всяка следваща Коледа идеите малко по малко се изчерпват и става все по-трудно.

Gift Come True, подаръчните ваучери и 10 подаръка, които никой не иска да получи за Коледа

10 подаръка, които никой не иска да получи за Коледа

И алтернативите им, които ще изненадат всеки

А суетенето преди празниците и избирането на коледни подаръци може да бъде наистина натоварващо занимание. За да си спестим нервите и да избегнем клопките на скучните изненади, тази година ще заложим на нещо различно. И какъв по-хубав подарък от преживяване, което ще ни стопли сърцето, от емоция, която ще се помни дълго, нали?

Всъщност, всеки от нас е или авантюрист, или бохем, или гастроном, или пътешественик. А понякога и всичките накуп. Стига да познаваме добре човека, за когото търсим подарък, има едно място, на което изборът е повече от лесен - Gift Come True. Ваучерите за подарък на платформата са ключ към всевъзможни приключения, в които всеки би могъл да се припознае.

ЗА БОХЕМА И ГАСТРОНОМА

Опознай храната, за да я обикнеш

Снимка 597766

Източник: iStock

Някои харесват българската кухня. Други пък са фенове на италианската, френската и испанската. Трети тайничко копнеят да правят перфектно суши и най-вкусните мексикански такос. Няма значение от кой тип сме и дали по вкуса ни е сладко, солено, горчиво, тръпчиво или екзотично. Имаме възможност да изберем точно в коя кухня да усъвършенстваме готварските си умения, като се впуснем в кулинарно приключение, което ще ни отведе една крачка по-напред до съвършения готвач.

С наслада за небцето

Древните гърци я наричали Oenotria - земя на виното. И наистина то е навсякъде в Италия, не само в географско, но и в историческо, културно и социално отношение. Но вместо да ходим до Италия, Италия може да дойде при нас, благодарение на винената дегустация от пет района на страната и специално подбрано петстепенно дегустационно меню, което предлагат от Gift Come True.

Shake it, Shake it

Снимка 597764

Източник: iStock

Вкусове, обаятелно миксирани в деликатна чаша, която разпръсква аромат на свежест - това е магията на коктейла, усъвършенствана от векове. Ако сме любители на коктейлната култура и тайничко си мечтаем да открием ключа за най-добрия коктейл, можем да го направим, като се доверим на професионалистите. Освен няколко коктейла, които да изпием с удоволствие, печелим и едно приятно, полезно и забавно преживяване, което ще помним дълго време.

ЗА ТЪРСАЧА НА СИЛНИ УСЕЩАНИЯ

Познатото, но различно

Снимка 597763

Източник: iStock

Ако бънджи скок отдавна не ни звучи екстремно и вече сме летели с главата надолу от всички по-известни мостове в България, има още нещо, което си струва да опитаме. Бънджи скок от топловъздушен балон на височина от 100 метра е адреналин на макс и спиращо дъха изживяване. Сигурна гаранция, че краката ни ще се подкосят.

Споделено приключение

Рафтингът е един страхотен начин да се отдалечим от забързаното ежедневие и да се потопим в бързата река и високите дози адреналин. Ако към него добавим нощувка за двама в еко селище в Стара Кресна с прекрасна гледка към Пирин планина и нейните величествени върхове, получаваме мечтаната почивка. 

Контрол, скорост, адреналин

Lotus Elise е най-успешната спортна кола в историята на легендарните английски автомобили Lotus Motor Cars. Теглото на Elise e само 902 кг, ускорението от 0 до 100 км/час е за 4.9 секунди, а максималната скорост е 241 км/час.

Снимка 598059

Източник: iStock

Едва ли има мъж на планетата, който да не си мечтае поне веднъж в живота си да покара тази кола. Е, по Коледа чудесата се сбъдват и имаме възможност за едно върховно изживяване зад волана в този бърз, скъп и високотехнологичен автомобил. 

ЗА ПЪТЕШЕСТВЕНИКА И ЕКСПЕРИМЕНТАТОРА

С широко затворени очи

Какво може да бъде по-интересно от пътуване? Ами, едно изненадващо пътуване на тайна локация. И то в буквалния смисъл. От Gift Come True ни предлагат пътешествие - изненада, което ни отвежда в малко китно българско селце. Сгушено сред красиви планини и дива природа, то отдавна е спряло да отброява секундите на времето. Но пък ще ни върне към забравения свят на българските традиции в най-чистия им вид.

Като рок звезда

Във всеки от нас тайничко дреме някоя рок звезда, която само чака да бъде събудена, за да разгърне големия си потенциал - било то в пеенето, свиренето на китара или удрянето на барабаните.

Снимка 597762

Източник: iStock

Може би ние сме следващия Джими Хедрикс, но не го знаем. Струва си да проверим. Можем да изберем стила, който харесваме и се доверим на професионалистите от музикално училище The Rockschool с музикално приключение по избор.

Шоколадово изкушение

Едва ли има човек, който не обича шоколад. Само при споменаване на думата, сетивата се изострят и у нас прииждат положителни емоции. Шоколадът отдавна се е доказал като антидепресант и учените нямат две мнения по въпроса. 

Снимка 575427

Източник: iStock

Затова и винаги е идеалният подарък, особено ако се предлага под формата на "разходка" по пътя на какаото. Или казано с други думи: дегустация за двама на меню от специално подбрани шоколади от различни плантации, сортове какао и с разнообразни съставки.

И бонусът

Мечтаният коледен подарък получаваме с валидност на ваучера за една година, което ни дава достатъчно време да планираме и да му се насладим по най-добрия начин. Освен това Gift Come True ни дават възможност и за красива подаръчна опаковка. Вместо да губим време в чудене и търсене на перфектната коледна картичка, получаваме персонализирано послание.

Снимка 598521

Източник: Gift Come True

Макар да сме убедени, че избраният подарък няма как да не се хареса от бъдещия му притежател, някак успокояващо и приятно е да знаем, че има опция за замяна, ако все пак не сме уцелили предпочитанията на получателя. И накрая, но не по значение, е възможността за избор на гифт карта на определена стойност. Така всеки може сам да избере правилният за него подарък.