Според концепцията на фетиша, той е неодушевен предмет, притежаващ свръхестествени свойства. Но когато по-късно в психологията навлиза понятието сексуален фетишизъм, тогава вече говорим за предмети (или по-точно части на тялото в конкретния случай), които са обект на сексуална възбуда. Каквито са например ходилата.

Machine Gun Kelly, Меган Фокс и има ли актрисата най-красивите стъпала

Какво мисли новото гадже на Меган Фокс за... ходилата ѝ

Machine Gun Kelly и фетишите му

Оказва се, че именно фетишът към тях е най-разпространеният измежду всички останали и не се смята за по-перверзен от, да кажем, човек да се чувства привлечен към женски гърди. Всъщност тези два фетиша са еднакво често срещани.

Проучване е анализирало съдържанието в онлайн дискусионни групи за фетиши и е установило, че "краката и предмети, свързани с тях" са най-често споменаваните фетиши.

Тези наблюдения пък доказват следния любопитен извод. Краката са една неразделна част от сексуалното преживяване - дори повече отколкото хората масово биха предположили.

Снимка 582793

Източник: iStock

А колкото до това защо хората си падат по ходила, експертите не могат да дадат такъв категоричен отговор. Самите те не разбират напълно как се развиват фетишите - според някои това се случва с времето, според други пък зависи от генетична предразположеност.

Това, което обаче изследователите могат да кажат със сигурност е, че за широкото разпространение на фетиша към крака, почти няма начин да не влияе фактът, че по тях има хиляди нервни окончания, което ги прави изключително чувствителни на допир.

Дейвид Бекъм, Кристиано Роналдо, Хайди Клум, Риана и други знаменитости със застраховани части на тялото

Звездите, които са застраховали части от тялото си

Крака, усмивки, дупета - всичко си има цена

А най-изненадващото им наблюдение пък е, че някои хора дори могат да стигнат до оргазъм чрез краката си, пише Glamour.