За мнозина сексът е ключът към здравата и дълга връзка. Няма какво да си кривим душата - ако нещата в леглото не вървят, нищо друго не е както трябва. Но проблемите в интимното общуване често са пряко свързани с други аспекти на взаимоотношенията ни.

Според ново изследване, публикувано в The Journal of Sex Research, комуникацията между партньорите играе сериозна роля за качеството на сексуалния им живот. Споделянето и общуването е много важно за връзката като цяло и за най-интимните ни преживявания в частност.

Да говорим за своите желания и притеснения в леглото със сигурност е неудобно за мнозина. Но споделянето на най-съкровените ни мисли и фантазии може да има само положителен ефект.

Снимка 431312

Източник: iStock

Колкото сме по-открити един към друг, толкова по-малко има за какво да се притесняваме. И когато притесненията изчезнат, можем да се отдадем на партньора и да не се притесняваме да не сбъркаме някъде.

Мъжете, сексът и причините да го отказват

Защо мъжете отказват секс

Конкретни причини

Разговорите за секс се свързват с повече оргазми, повишено сексуално желание, подобрена сексуална функция. Този ефект е по-осезаем при жените, отколкото при мъжете, както и при съпрузите и двойките с по-дълга връзка.