Вече не сме сигурни, че пръстите на едната ръка ще ни стигнат, за да изброим всички действащи стрийминг платформи. Е, поне вече знаем, че Quibi не попада в това число...

Quibi, Джефри Катценберг и ще спре ли работа стрийминг платформата

Стрийминг платформата, която не можа да се пребори с конкуренцията

Свършено ли е с Quibi

Но пандемията пък ясно ни показа, че да имаш разнообразие от филми и сериали, без дори да се мърдаш от дивана, си е доста голяма благинка. Да не кажем, че я предпочитаме.

От The Hollywood Reporter разбираме, че и Discovery ще се сдобие със стрийминг платформа - Discovery+. Очакванията са тя да бъде пусната на 4 януари, а месечната такса да бъде в размер на пет долара. Ако искаме да си спестим рекламите пък, цената ще бъде седем.

Снимка 508086

Източник: Discovery

Портфолиото на Discovery+ ще бъде доста впечатляващо, защото ще включва повече от 2500 предавания и 55000 епизода. В стрийминг платформата ще могат да бъдат откривани предавания на HGTV, Food Network, TLC, Animal Planet, OWN, A&E Networks, History и Lifetime.

Изпълнителният директор на Discovery Дейвид Заслав смята, че стрийминг платформата им ще се различава от останалите. С което пък ние се надяваме, че наистина ще допринесе за колорита и разнообразието в тази област.

Снимка 508085

Източник: Discovery

В Европа Discovery+ ще бъде и дом на Олимпийските игри. През 2021 г. стрийминг платформата ще стартира в общо 25 страни, сред които Италия, Испания и Нидерландия. Към момента няма яснота кога точно ще бъде достъпна и в България.