На тазгодишното технологично изложение CES в Лас Вегас се случи нещо странно. Sony не просто не представи новия PlayStation 5, който много хора очакваха, а вместо него на щанда на компанията се появи...автомобил. Електрически автомобил.

Снимка 460637

Източник: Sony

Всички останахме малко шокирани от видяното и леко успокоени от факта, че колата засега няма да се произвежда. Не че не вярваме в технологичната експертиза на Sony, но когато производител на потребителска електроника изведнъж избухне с премиера на автомобил, човек винаги се съмнява, че има нещо гнило.

Снимка 460638

Източник: Sony

Колата се казва Vision-S и има за цел да промотира технологичния напредък на Sony. Акцентът при нея не пада върху задвижването, максималния пробег, пътното поведение и динамичните характеристики, а по-скоро върху системата от 33 сензора, която разпознава и засича хора и обекти отвън и вътре в колата, и с чиято помощ работят всички асистенти за активна безопасност.

Снимка 460639

Източник: Sony

Друга важна черта на Vision-S е 360-градусовата аудио система, която японците наричат 360 Reality Audio. Тя се състои от високоговорители, вградени във всяка една от седалките, които осигуряват "дълбок и потапящ звук". Като допълнение идва и големият панорамен дисплей на таблото, който изобразява всяка информация, свързана с пътната обстановка и системите на колата.

С изключение на това, Sony не дава никакви подробности, вероятно защото няма намерение да пуска автомобилът в производство. Интересното е, че по време на представянето в Лас Вегас, журналистите не са имали правото да докосват концептуалния модел, което значи, че не всичко в него е функциониращо, а интериорът е незавършен.

Sony, PlayStation 5, логото на новата конзола и как разочарова феновете

Подигравките, които отнесе логото на PlayStation 5

Креативността май липсва

В заключение можем да кажем, че от скромния набор снимки, ясно си личи, че Sony Vision-S не изглежда никак зле. От друга страна, обаче, премиерата на PlayStation 5 щеше да ни зарадва повече.