След повече от 16 месеца в очакване да бъде построен, невероятният хотел Arctic Bath е готов. Той се намира близо до село Харадс в Северна Швеция и вече приема резервации. А е невероятен, защото е плаващ хотел.

Аrctic Bath е идеалното място за почивка по всяко едно време на годината. Лятото той се носи свободно по реката, а зимата просто засяда в замръзналите води.

Дизайнът му наподобява купчина пръчки и по форма прилича на нещо средно между птиче гнездо и бобров бент. За построяването на сградата му са ползвани светли на цвят материали, за да се слива с околната среда (най-вече сняг и лед) през зимата.

Отвътре Аrctic Bath е невероятно стилен и луксозен. В центъра му е разположен арктически открит басейн, в който водата е затоплена само четири градуса по Целзий. Тази температура може и да го прави малко студен за разпускане, но пък е идеален начин да се почувстваме освежени. За още по-смелите има и ледена външна вана.

Снимка 433638

Източник: arcticbath.se

След като охладим страстите в басейна, можем да се насладим на топлината на някоя от четирите сауни на хотела или да си вземем гореща вана. 

Аrctic Bath поставя най-голям акцент върху качествената почивка, която персоналът тук допълва с висококачествено обслужване и разнообразие от СПА услуги.

Снимка 433637

Източник: arcticbath.se

Хотелът разполага и с шест отделени от главната част стаи, които се носят по водата. Целта на самостоятелното им плаване е да се подсили усещането за спокойствие и уединение. 

Най-добрата част от престоя в този невероятен хотел е, че сгушени под завивките, може да наблюдаваме северното сияние през големите прозорци на стаята, в която сме отседнали.

9 впечатляващи иглу селища в Европа

9 впечатляващи иглу селища в Европа

За една нестандартна и уникална почивка