В следващите няколко години можем да очакваме, че Apple ще направи първи стъпки в изцяло нови за бизнеса си индустрии и ще предложи на света нови, трудно устоими джаджи, различни от телефоните и компютрите.

Apple, Hyundai, Kia и какво да очакваме от партньорството им за създаването на Apple Car

Какво да очакваме от партньорството на Kia и Apple

Apple инвестира 3.6 млрд. долара в Kia

Слуховете и публикациите около намеренията на компанията да навлезе в автомобилния бранш стават все повече и все по-достоверни, но същевременно научаваме все повече и за дългоочакваните AR/VR очила на Apple.

Колегите от The Information са се натъкнали на изображения на прототипния хедсет и са разговаряли с вътрешни за компанията източници, които потвърждават, че такъв продукт настина се задава и разкриват какво можем да очакваме от него.

Снимка 517233

Източник: iStock

По техни данни Apple подготвя премиум хедсет, който ще комбинира изображения и обекти от заобикалящия ни свят във виртуална среда, създавайки "миксирана реалност", като за целта ще разчита на над 12 вградени камери.

Дисплеите ще са с 8К резолюция, което е доста повече в сравнение с други конкурентни устройства на пазара, като всеки от тях ще може детайлно да следи къде е погледът ни и автоматично да адаптира резолюцията.

Така картините в периферното ни зрение ще са с по-ниско качество, но разликата едва ли ще е забележима, тъй като пред погледа ни ще виждаме максимален реализъм в 8К резолюция.

Снимка 517235

Източник: iStock

По отношение на дизайна на очилата от The Information споделят, че дисплеите ще са поместени в тънко и леко извито тяло, което ще се прикрепя към лицето посредством фина мрежа, подобна на тази при AirPods Max, и сменяема лента за пристягане.

Рисунката по-долу, създадена от The Information, е базирана на изображенията на реалния прототип и хвърля повече светлина върху дизайна на хедсета.

Снимка 517234

Източник: The Information

За управлението на очилата Apple разработва два варианта.

Единият включва подвижна коронка, подобна на тази в Apple Watch, а вторият предвижда подобно на пръстен устройство, което детайлно отчита всяко движение на ръцете.

Коя от двете технологии ще достигне до потребителите - засега не знаем, но от The Information издават, че при всички положения говорим за нишова джаджа, която най-вероятно ще струва около 3000 долара.

Apple и какво ще можем да правим с AR/VR очилата на компанията

Какво ще можем да правим с AR/VR очилата на Apple

Колко ще струват те

Очакванията са, че тя ще се появи още догодина, а през 2023 г. компанията ще зарадва феновете си с по-базови AR очила, които ще са по-достъпни за широката аудитория и ще са с цена от около 500 долара.