Пролетта настъпва все по-осезаемо. А никой сезон не предлага такова богатство от аромати - от току-що разпъпили дървета, пораснали треви и разцъфнали цветя и плодове. Но освен на обновление, това е и сезонът на романтиката и приповдигнатото настроение.

Парфюм, одеколон, аромат и какво е количеството пръскания, което препоръчват експертите

Пръскаме ли прекалено много парфюм

И от какво зависи това

Тази цялостна промяна в пейзажа и настроението изисква и повече експерименти и свежи идеи. Включително и по отношение на парфюма, който избираме. И независимо дали е свързан с характерните за сезона плодови аромати, или с леките ефирни ухания на горски цветя и мъх - всеки може да изрази себе си по нов и уникален начин.

Или поне така твърдят от Vogue, представяйки някои от най-новите и специфични аромати за настоящия сезон.

Where My Heart Beats на Gucci

Пеперудите се превръщат в основно вдъхновение за модната марка за създаването на новото ароматно творение Where My Heart Beats. В него се преплитат лекото ухание на бял божур, виолетки и мускус.

Това е и първи опит за Gucci в областта на еко парфюмерията. Ароматът е създаден с веган алкохол - без животински продукти, използвани в производствения процес.

Electric Cherry от Tom Ford

През 2018 г. луксозният бранд добави парфюмът Lost Cherry към колекцията си Private Blend и оттогава създаде хитова поредица от аромати. Обикновено те са фокусирани върху сладките, костилкови плодове, но интерпретирани по уникален начин.

През настоящата година Tom Ford разшири гамата с новото си попълнение Electric Cherry. Отличава се със сладко-тръпчива нотка с джинджифил и мускус, подсилена от усещането за захаросани череши Morello.

Spring Flower на Creed

Неоспоримо женствената комбинация от прясна дървесина и бели цветя, съчетана в Spring Flower, моментално се превърна в един от най-обичаните аромати на парфюмерийната марка още през появата ѝ през 1996 г.

Тази година от Creed предлагат нов прочит на класическия аромат - с прибавено ухание на горчиво-киселия грейпфрут, смесен с сладката кайсия.

Moss на Commodity

Всеки аромат в гамата на Commodity се предлага в три интензитета - леко загатнат, по-експресивен и смел. Това позволява на всеки човек да избере според личните си предпочитания.

Moss се фокусира върху дъбов мъх, кедър и етерично масло от петитгрен, като предизвиква асоциации за красивите моменти в гората след дъжд и цялостното удоволствие от потапянето в природата.

Yum Pistachio Gelato 33 на Kayali

Сладкото и дори вкусно ухание на сладолед, примесен с шам фастък и лешник, няма как да не ни припомни моментите, когато сме завършвали топлите пролетните дни с лъжица (две или три) сладолед.

Интересното съчетание е обогатено с пикантен средиземноморски бергамот и бяла ружа, което поддържа аромата лек, ефирен и напълно пристрастяващ.