Колите на знаменитости винаги докарват до екстаз колекционерите, когато бъдат пуснати за продажба.

Но в този сегмент на пазара има една по-специална, малка и леко мрачна ниша - коли, в които популярни личност са изгубили живота си. Например 2Pac (Тупак Шакур), рапърът, който бе застрелян в своето BMW 7-а серия в средата на 90-те.

Това е и колата, която се продава от компанията Celebrity Cars Las Vegas. Моментът, в който машината излиза на пазара, също не е случайна. На 7 септември се навършиха точно 25 години от смъртта на 2Pac.

Това не е първият път, в който фаталното BMW 750iL се пуска за продажба. Първоначално за него бяха поискани 1.5 млн. долара, а впоследствие цената скочи на 1.75 млн. долара. Въпреки че колата така и не намери нов собственик, сегашните ѝ собственици са твърдо решени, че това е реалната ѝ стойност.

Не си мислете, че автомобилът просто е стоял в някой гараж през цялото това време и е събирал прах. От Celebrity Cars Las Vegas уверяват, че са го реставрирали щателно и в момента се намира в състоянието, в което звукозаписната къща Death Row Records го купува на изплащане и го предоставя на 2Pac, за да го използва служебните си пътувания.

Единственият белег от трагичното минало на колата е дупка от куршум, която е била запазена съвсем умишлено. И само джантите не са оригинални. Въпреки това, реставраторите са се постарали да монтират нов модел от тях, съобразен с годината на производство на машината.

Снимка 545741

Източник: Facebook / The Source Magazine

За да няма излишни съмнения от купувачите, автомобилът върви с пълна документация, доказващ неговия произход, както и че това е същата кола, в която Тупак Шакур е застрелян.

Това се случва на кръстовище в Лас Вегас, когато той си тръгва от боксов мач. Зад волана е шефът на звукозаписната компания Шуг Найт, а 2Pac е до него, когато е поразен от четири куршума. Малко по-късно рапърът издъхва от вътрешни кръвоизливи в близка болница.

В момента култовата "седмѝца" е изложена на показ във Вегас и ако нямаме едни излишни 1.75 млн. долара, можем поне да я разгледаме.