Тя бе най-слънчевият и добронамерен участник от "MasterChef 3", а и не само. Теди се отличи с позитивизъм и добро отношение в среда на ожесточена конкуренция от всички сезони на кулинарното предаване до момента.
След нейното напускане от шоуто много от зрителите възроптаха и обявиха, че всичко е нагласено.
Самата Теди е достатъчно възпитана, за да не потвърди това. С чар и усмивка тя сподели, че продължава да готви с много любов и се е отдала на работата си, която е далеч от кулинарията, а именно - брокер на недвижими имоти.
Това лято Теди ще бъде на сватба. Тази на сина й. Тя обаче отрича да става баба.
Пред Lifestyle.bg Теди Генкова споделя, че възнамерява да помогне на хора в неравностойно положение, независимо от факта, че не тя е спечелила 100 000 лв.
На екран, изглежда, че помежду ви има голяма конкуренция и съперничество, как е там - на снимачната площадка?
- Конкуренция наистина има, защото е състезание. Аз съм приятно изненадана обаче, защото успяхме да изградим близки отношения. Това страшно ме радва. Положителен човек съм и обичам тези чисти и приятелски отношения. Това е много полезно в тези състезания.
Кой беше най-големият Ви конкурент?
- Всички са добри. Цветомир е много добър, Иван също, Божана... Куку, разбира се. Много харесвам неговия стил на работа. Той е вглъбен в това, което прави и на мен ми доставя удоволствие, гледайки го.
Може ли да има приятелство изобщо в един такъв формат?
- Разбира се. Особено, когато човек се абстрахира от печалбата и от това дали ще вземе някакви пари на всяка цена. Ако парите не са водещи в участието, приятелство може да има. Това нещо в този сезон присъстваше на 100 %. Много се забавлявахме.
След вашето напускане от предаването, зрителите дори коментираха в официалната страница на "MasterChef", че всичко е предварително подредено и най-много се ядосваха за Вас....
- Не бих казала, че е предварително предначертано. За мен обаче беше наистина много голяма изненада - тази страхотна подкрепа. Аз съм в шок от това, което виждам и от коментарите. В епизода, в който аз излязох, имам около 500 коментара и те са 100 % положителни. Отделно имам около 3000 лайквания (бел. ред. харесвания). Много е приятно. Не искам обаче да мисля, че е предначертано.
Останаха ли по-слаби участници?
- Не бих казала, че са по-слаби. Въпрос е на късмет, усет, рецептори... Не мога да кажа, че някой по-слаб е останал.
Кое е любимото Ви ястие и предпочитана кухня?
- Харесвам много българската кухня. Обичам пълнени чушки. От тази кухня това ми е любимо ястия. Харесвам също италианска кухня. Там харесвам най-много пица. Приготвям я и я консумирам.
Ако бяхте спечелила щяхте ли да вложите 100 000 лв. в откриването на свой ресторант, както направи победителката от втория сезон - Севда?
- Имала съм такава идея в годините - да отворя свой ресторант. После смятах да направя един терин бар. Смятам, че теринът е едно изключително блюдо, което е малко пренебрегвано в нашата кухня. Мислех да го развия това нещо, но не се случи. Сега вече имам доста различни идеи. Смятам да отделя някакви средства, въпреки че не съм спечелила 100 000 лв, за благотворително дело - за хора в неравностойно положение, за такива с ниски доходи, които не могат да се хранят пълноценно. Бих го направила с удоволствие. Мисля, че и на мен би ми доставило това нещо удовлетворение. Аз съм доста социално насочена. Това би ми създало голям комфорт.
Как се учи човек на позитивизъм?
- На позитивизъм човек не се учи. Аз си мисля, че може би това е нещо, с което се раждаш. Да обичаш и да даряваш любов, според мен, не можеш да го научиш. Или го имаш, или го нямаш. Така съм установила от опита си. Хората, които не могат да даряват себеподобните си с любов, добро настроение и позитивизъм, те и не получават такъв.
Кога изпитахте най-голямо притеснение?
- В шоуто изпитвах притеснение почти през цялото време, тъй като аз трудно работя под стрес. А в "MasterChef" наистина има стрес. Противно на приказките и на вярванията на хората, че има предварителна подготовка и че ние знаем, какво трябва да се приготви - това е абсолютно невярно. Сещам се за случая с кафето. Виждайки едно зърно кафе, трябва да ви кажа, че да събереш мислите си и да умееш да сътвориш ястие, още повече то да се хареса на нашето жури, е много специален момент. Това е стресова ситуация.
ЗА СЕМЕЙСТВОТО С ЛЮБОВ...
Много доктори във вашето семейство...
- Да, децата ми и двамата са доктори. Синът ми е стоматолог. Неговата годеница също е стоматолог. Тя е страхотна. А дъщеря ми е 5-и курс студентка "Медицина". Нейният приятел вече е доктор, специализант.
Дъщеря Ви Криси, която изпраща вашите документи за участие в "MasterChef", умее ли да готви?
- Да. Увлича се много от това нещо. Приема го, като мен - изключително забавно и приятно занимание.
Разбрах, че това лято подготвяте сватба на сина Ви (бел. ред. Виктор). Докъде стигнахте с подготовката?
- Участвам в подготовката почти информативно, а те се справят двамата доста добре. Много са прецизни. Общо взето са на финала с подготовката на събитието.
От ревнивите майки ли сте? Лесно ли го дадохте...
- В никакъв случай. Не съм от ревнивите. Приемам Стела, като мое дете и смятам, че този мит за лошите свекърви, бих могла да го опровергая. Мисля, че трябва да сме добри и да ги уважаваме, като наши деца, пък времето ще покаже...
В очакване ли сте да станете баба? Имате ли вече такава информация?
- Не. Такава информация нямам и съм сигурна и смятам, че това е много важно - човек не бива да се жени по принуда.
От кога сте брокер на недвижими имоти?
- Брокер съм от края на 1993 година. Тази професия ми доставя изключително удоволствие. Контактът с много хора, различните казуси, които се налага човек да решава по време на работа, също ми доставят удоволствие. Раздавам се на 100% в професионалното си развитие. Обичам работата си и смятам, че хората, с които и за които работя, оценяват това.
Кой е Вашият фаворит в "MsterChef 3"?
- Бих се радвала да спечели всеки един от тези хора, които всъщност продължават да участват в шоуто. С най-голяма радост стискам палци на всички. Нямам определен фаворит сред тях. Сигурна съм, че който и да спечели, той ще бъде най-добрият и ще бъде оценен подобаващо за това, което е представял през цялото време.