Целите бански от десетилетия не се радват на голям интерес. Прекалено "затворени" и ретро, те отстъпиха място на половинките, които дават възможност да почернеем по-равномерно, а и да се похвалим с тонизирано тяло (когато,разбира се, разполагаме с такова).

Но ето че това лято целите бански се завръщат и ние нямаме нищо против тях, и дори им се радваме - винаги са ни се стрували по-елегантни, освен това с тях може да не наблягаме чак толкова на коремните преси.

Norma Kamali

Източник: net-a-porter.com

Norma Kamali

Ето основните правила, които спазваме, когато си избираме цял бански костюм.

Mara Hoffman

Източник: net-a-porter.com

Mara Hoffman

Придържаме се към едноцветни десени в тъмен цвят или в ярки тропически нюанси, които подчертават тена.

Heidi Klein

Източник: net-a-porter.com

Heidi Klein

Внимаваме с кройката - задължително пробваме, за да знаем, че връзките, наборите и други декорации стоят точно, където им е мястото. И не се налага постоянно да подръпваме банския, за да си стои на мястото.

Прост тест в пробната - когато сме го облекли, протягаме ръце високо над главата си. Ако банският не се размести, значи е нашият.

Marysia

Източник: net-a-porter.com

Marysia

Придържаме се към класика - като ще е цял бански, няма нужда да избираме изрязан модел, в който ще почернеем на "зебра". Ако искаме все пак да привлечем вниманието на плажа, по-добре да го направим с пъстър кафтан или широкопола шапка.