Средата на октомври е и само две седмици ни делят от един празник, които или харесваме, или въобще не искаме да чуваме за него. Да, Хелоуин не е български празник, но пък е още един повод за забавление. И ако сме решили тази година да го отбележим подобаващо, ето няколко идеи в духа на последните тенденции.

Лошото момиче

С всички движения, защитаващи правата на силната и независима жена, няма да сбъркаме, ако изберем костюм на супергероиня. Дали ще е Жената котка, Wonder woman, Лара Крофт или пък Капитан Марвел си е наш избор. Важното е да излъчваме сила, но и да сме секси.

Монахинята

Отново в духа на филмовите хитове от тази година, костюм на монахиня също ще ни даде 10 от 10 точки на този Хелоуин. Малко готически грим в допълнение и спокойно ще изкараме ангелите на някого.

По приятелски

Да имаме любим човек и с него да се маскираме на Бони и Клайд, Красавицата и звяра или каквото ни душа иска си е готино. Но ако сме сами или пък искаме нещо по-различно за този Хелоуин, то тогава залагаме на костюми за приятели.

Две пеперудки, две пчелички или двама пирати - каквото поискаме, важното е да е по две. Идея е и да се дегизираме като герои от любимия си сериал например.

Грим, страшен грим

Ако предпочитаме само грим, а не с костюми, в интернет можем да намерим хиляди подходящи идеи. Сред тях се отличават тези, при които се създава оптична илюзия - сякаш главата ни от откачена от раменете например. Но за подобен шедьовър си трябва голям майсторлък.

80-те

Манията по миналото отново е осезаема в модните тенденции. А за Хелоуин спокойно можем да се поровим в гардероба на родители или други роднини, които са изживели бурно 80-те и да намерим своя костюм за празника. В случая няма нужда се сме страшни, а просто ретро.