Преди дни модният бранд представи новата си Cruise Collection 2018/19 на екстравагантно ревю. Както винаги, подобни събития се превръщат в притегателна точка за известни и неизвестни личности. Особено когато говорим за Chanel.

Снимка 355215

Източник: Chanel

Круизните (или ваканционни) колекции успяха да разбият модния календар в последните години. Tака освен в тенденция, те се превръщат и в повод за организирането на нова поредица от ревюта през месец май.

Снимка 355223

Източник: Chanel

Смята се, че първата подобна колекция на Chanel е представена още през 1919 г. без зад нея да стои конкретният замисъл да се превърне в тенденция. А днес с Cruise collection могат да се похвалят редица модни брандове, сред които Luois Vuitton и Gucci.

Снимка 355213

Източник: Chanel

Модният спектакъл на Chanel се състоя в Париж в първите дни на май. Ако предишното пищно ревю на бранда бе сред декор, имитиращ есенна гора, сега настроението е много по-приповдигнато. Котешката пътека обикаля огромен круизен кораб с почти реални размери и носещ името La Pausa. Той подозрително много наподобява на Титаник и приликата със сигурност не е случайна.

Снимка 355200

Източник: Chanel

Разбира се, полъхът на моряшкия стил няма как да не се усети в подобна колекция. Бели барети и задължителното райе присъстват сред моделите. Впечатление прави белият чорапогащник, който е задължителен аксесоар за голяма част от тоалетите.

Снимка 355206

Източник: Chanel

Туидът е една от запазените марки на Chanel и, без изненади, е сериозно застъпен и в тази Cruise Collection, най-вече при връхните дрехи. Все пак, на корабите често е ветровито. Розово, светлосиньо, телесните и пастелни тонове преобладават над ярките. Те също се прокрадват, предимно с синята гама, за да има за всеки вкус по нещо сред представените близо 90 модела.

Снимка 355204

Източник: Chanel

Разнообразието сред ефирните рокли е най-голямо. Но виждаме и екстравагантни джинси, както и елегантни комплекти от две или три части. Малките, кокетни чанти, както и гривните са най-хитовите аксесоари, съдейки по представените близо. Те също са завладени изцяло от морската и отпускарска вълна.

Снимка 355201

Източник: Chanel

Снимка 355205

Източник: Chanel

Снимка 355207

Източник: Chanel

Снимка 355210

Източник: Chanel

Снимка 355209

Източник: Chanel

Снимка 355212

Източник: Chanel