Оригинални, с личен разпознаваем почерк, много цветове и качествена изработка - това са чантите на Мая, познати като Maya Made It.

Музикант по професия, Мая започва да се занимава с шиене от чисто любопитство. Случва се преди шест години, когато се ражда първото ѝ дете. Няма конкретна идея за своя "марка", но нещата някак се случват от само себе си.

Преди две години се оформя и характерният за Мая почерк - продуктите от естествена кожа. Макар в началото да експериментира с различни тъкани, постепенно кожата се превръща в нейния предпочитан материал, в "нейното си нещо".

Работата на Мая е свързана с много игра на цветове, които съчетава и вплита в невъобразими комбинации. Дизайнът на чантите е разнообразен, оформя се чисто технически - спрямо нейните и на екипа й възможности, но и според материалите и цветовете. 

Времето за изработка на една чанта е между един и четири часа. Понякога и ден. Макар направата на някои да изглежда лесна, зад нея се крият различни операции, между които вадене на даден топ кожа, кроене, оформяне, подлепяне, шев, топъл печат на лого или инициали, монтаж на дръжки, финиширане на ръбчета, опаковане и т.н.

Само можем да гадаем какво се случва в ателието при поръчка на чанта от три, пет или осем цвята, но именно цветните шарени чанти на Maya Made It са едни от най-интересните, най-харесваните и най-поръчваните.

Комплименти за добрата работа не липсват. Шантавите поръчки - също. А такива имат редовно. Една от последните е за портфейл, на който да пише Chanel...

В много случаи Мая и екипът ѝ отказват да изпълняват поръчки, защото целта им е не да копират модели от интернет и да правят масовки, а да сътворят нещо с уникален почерк, който много хора ще разпознаят по улиците.