Конкурсът "Мис България 2008" се превръща в телевизионен формат, който за пръв път ще проследи избора на най-красивата българка по нетрадиционен за конкурса начин.

"Мис България 2008" е проект, съчетаващ риалити шоу и конкурсна гала вечер, която ще се излъчва на живо и на която ще се избере новата Мис.

Конкурсът ще се снима през юли и ще се излъчи в началото на септември, обявиха организаторите от модна агенция "Визаж".

Форматът дава възможност на зрителите да опознаят всяка от претендентките - както физическата им красота, така и особеностите на характера им.

За първи път "Мис България 2008" ще бъде избрана пряко от зрителите чрез изпращане на sms.

За разлика от другите издания, кандидатките за Мис България ще живеят заедно в продължение на 9 дни, изолирани от околния свят в затворен хотелски комплекс, наречен "Имението".

Предвижда се конкурсът да се състои от 11 телевизионни епизода, в част от които да се излъчват видео материали за момичетата.

Освен откровенията на момичетата, в епизодите ще присъстват и специални рубрики, в които известни личности коментират всичко, което се случва в "Имението".

Организаторите водят преговори с три национални телевизии за излъчването на националния конкурс за красота "Мис България".