„По дрехи посрещат, по ума изпращат" - тази стара поговорка, завещана ни от прадедите по нашите земи, продължава да важи в пълна сила и до днес. Само че в желанието на женската половина от света да изглежда добре, често идва и объркването тази ли е дрехата, подходящ цвят ли е черният за мен, каква да е дължината на полите или какъв модел панталони ме прави по-елегантна, изглеждам ли по-добре с изправена коса или къдрава, какъв руж да купя за бронзов тен или розов, с шапка или без...

Разпознахте ли се? Всяка една уважаваща себе си жена понякога си е задавала тези въпроси, след което подозрително се е вглеждала в списания, предавания по телевизията, жените по улицата, за да открие евентуално отговорите.

И ако тези въпроси продължават да ви терзаят и до ден днешен, ако ви вълнуват, ако има нещо във външния ви вид, което все не харесвате, и се опитвате да поправите някак си, или пък ако не сте сигурни, че сте на правилния път към откриването на най-перфектната визия за вас, може би тогава възможност за вас би било да се насочите към услугите на имидж консултанта.

Какво прави той? Със сигурност създава имидж - открива формулата на вашия личен стил, дава отговори на всички онези големи и малки въпроси, които сте си задавали във връзка с визията ви - облеклото, цветовете, грима, прическата.

Такъв тип консултации в днешно време не са привилегия на супергероите, звездите и политиците, а са достъпни за всички хора, които имат желанието да изглеждат добре.

Цената на подобна услуга в България струва около 200 лв., и се прави един единствен път в живота, след което си тръгвате със знанието какви цветове ви подхождат, как да ги съчетавате и какви дрехи да избирате, когато се впуснете в шопинг.

"Ползата от това е, че веднъж завинаги откриваме най-съществената информация за нас самите, свързана с външния ни вид - като се почне от това какъв цвят боя за косата никога да не използвам, какви нюанси на червилото ни подчертават, до това да откриете какъв е вашият стил на обличане - класически, спортен, драматичен, романтичен, момичешки, артистичен.", твърди имидж консултантът Румяна Пенева.

Целта е не просто да изглеждаш добре, а да изглеждаш стилно, да знаеш кои са силните ти страни и как да ги подчертаваш, да знаеш кои са слабите - и да съумееш да ги тушираш.

Парите, изгубени в закупуването на излишни покупки, които така или иначе никога не сте облекли, времето, което ще загубите в обикаляне по магазини и чудене, и най-вече липсата на увереност, че сте избрали точното нещо - всичко това вече е в миналото, след като сте се консултирали за своята визия със специалист.

За скептичните, които трудно приемат съвети, трябва да поясним, че цветовият анализ и определянето на стила не са просто поредната измислица и рекламен трик, основани на субективно мнение, а залагат на утвърдени принципи.

За да ви даде онези ценни съвети, които всяка жена тайничко желае да притежава, консултантът разглежда структурата на тялото, излъчването, чертите на лицето и онова, което е строго индивидуално за всяка една дама.

В крайна сметка резултатът е такъв, че да работи за вас, да получавате аплодисменти, комплименти и най-важното - да се чувствате уверена в своето излъчване и красота и винаги на себе си.

Повече за имидж консултацията и цветовия анализ може да разберете на http://coloriten.com/