Астрономическото лято си е още тук, дори често да забравя да се държи както подобава. Но в дните с по-високи температури дългата коса се превръща в истинско проклятие. А едно от решенията на този проблем са плитките.

Сред разнообразието от видове, като актуален за лято 2018 се открояват един малко по-необичаен вид - ДНК плитките. Странното на пръв поглед име всъщност си е напълно логично. 

Косата се сплита така, че да наподобява спиралата на ДНК-то. Звучи сложно? Ами да, определено си трябват сръчни ръце, за да се измайстори подобна плитка. Но в интернет има и не едно и две клипчета, които ни показват нагледно как се случва.

Дали плитката ще е една или две, решаваме сами. Ефектът е още по-силен, ако се осмелим поне за лятото да боядисаме косата си в така актуалните ярки цветове - розово, лилаво, синьо, зелено.

Косата също се нуждае от защита през лятото

Как да защитим косата си през лятото

Всичко, от което се нуждае

Не, няма нужда да се правим на клоуни. По-скоро да се доверим на опитен фризьор, който знае как да постигне желания резултат. ДНК плитките стоят страхотно и на руси коси и са идеално решение за дните и вечерите край морето. Така че, да запретваме ръкави!