Тази година актуалните булки ще бъдат облечени... в дантела. Значението на булчинската мода не намалява. Напротив, този ритуал е все по-вълнуващ. А настоящият месец - май, е определян от родните дизайнери, като месеца на сватбите. През септември също има много венчавки.

Дизайнерът Христо Чучев издаде някои акценти и модни тенденции за сезона.

През 2016-а той залага на дантелата - френска кордоне дантела, както такава от Ливан и Израел. Цветът на роклите не е в типичното бяло, а  в - екрю и пудра. Един от акцентите, който ще бъде особено актуален през лятото, е голият гръб. Това се наблюдава и при булчинските рокли. Красиво допълнение са воалите - предимно испански тип, който няма прехвърляне отпред и забулване, а пада елегантно по гърба на роклята.

Ръчно бродираната дантела е една от най-актуалните тенденции за сезона. Такава рокля се създава за около 200-250 часа, тъй като изработката е основно на ръка и има съвсем малко работа с машина, казва дизайнерът Чучов. Цените на роклите от по-нисък клас варират от 350 до 700 лв. Има колекции, чиито цени стартират от 1500 лв. и стигат до 3000 лв.

По време на пресконференцията дизайнерът Христо Чучев направи специална демонстрация на част от ръчната работа с дантелите.

Снимка 234411

Източник: Lifestyle.bg

Според световните тенденции булчинските рокли за сезона имат много детайли - пера, дълбоки деколтета, 3D флорални мотиви.

Романтиката идва от малките цветя, вплетени в роклите, а перата могат да бъдат открити върху много от булчинските одежди. В долната част на роклите се забелязват и надиплени пластове тюл, коприна и органза. Модерни са и силуетите - тип "русалка", с изчистено деколте около бюста и пера в долната част.

Дизайнерът Христо Чучев представи и новата си сватбена колекция "Силует", като всяко от роклите носи име на жена

Снимка 234405

Актуален е испанският тип воал, който не закрива лицето

Снимка 234404

Широките деколтета също са сред акцентите

Снимка 234409

Флоралните мотиви - цветятя в булчинската рокля, създават романтика

Снимка 234407

Воал - тип "криле"

Снимка 234406

В долната част има надиплени пластове тюл

Снимка 234412

Ето я и роклята тип "русалка" с пера в долния край на роклята

Снимка 234403

Голият гръб е секси акцент

Снимка 234410
Снимка 234656

Източник: Хайлайф

Снимки: Lifestyle.bg