На YouTube не им стигаше, че милиони хора по света ежедневно посещават сайта (и респективно приложението), за да слушат музика или гледат влоговете на любимите им инфлуенсъри.

MrBeast, Джими Доналдсън и как се печелят 54 милиона долара от YouTube за година

Да спечелиш 54 милиона долара от YouTube за година

А ние работим за една запата

Но решиха преди време да налеят още пари в създаването на оригинално съдържание. Това са всякакви проекти, които бяха създавани специално за YouTube. Някои от тях бяха достъпни за платената абонаментна програма, а други - не.

Колкото и добре да звучи всичко, очевидно, този ход на компанията не се е оказал особено успешен и печеливш. Според CNET, бизнес директорът на YouTube - Робърт Кинкъл, в туит е обявил, че спират финансирането на оригиналните продукции.

Сюзан Даниелс, която от 2015 г. до момента отговаряше за оригиналното съдържание в платформата, ще напусне от 1 март. Кинкъл не дава ясен отговор защо точно са решили да се откажат от тази инвестиция, но пък пояснява къде ще наливат пари вместо това.

Бри Ларсън, YouTube и завръщането на актрисата към канала ѝ в платформата

Към какво се завърна Бри Ларсън

Актрисата спази обещанието си

Повече пари ще отида към Creator Shorts, Black Voices и Live Shopping програмите на YouTube. Както, разбира се, и към YouTube Kids.