Още след като приключи пъри сезон на сериала "Вина" на БНТ, стана ясно, че категорично ще има втори сезон на семейната драма, в която се преплитат двете основни теми - и за виното, и за вината. Това съобщи генералният директор Емил Кошлуков, след като финалът на първия сезон бе излъчен на живо в центъра на Сандански преди няколко месеца.

"Успехът е категоричен, това е една от най-добрите продукции в програмата ни, видяхте отворения финал, с който завърши, просто плаче за втори сезон. Така че имаме решение за продължение на "Вина", каза той.

А сега разбираме, че на 15 август във винарска изба "Вила Мелник" в с. Хърсово, Мелник вече са започнали снимките на многоочаквания втори сезон на сериала.

Главните роли във "Вина" изпълняват от Михаил Билалов, Владимир Зомбори, Елена Телбис, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев - Геро, Кристина Верославова, Силвия Лулчева, Климентина Фърцова, Димитър Селенски и др.

Сред изненадите във втори сезон на "Вина" е участието на още две любими български актриси - Лилия Маравиля и Мая Бежанска.

Сериалът е по идея на Симон Еди Шварц, режисьор и креативен продуцент е Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова.

Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божинов и Георги Гвоздев, изпълнителен продуцент е Надежда Цветкова, винен консултант е Вили Гълъбова.