Измина повече от година от трагичната смърт на баскетболиста Коби Брайънт и неговата дъщеря Джиана в катастрофа с хеликоптер. Шокът от случилото се беше голям за всички фенове на звездата на Лейкърс, но не може да се сравни с онова, което преживя неговата съпруга.

Коби Брайънт, дъщеря му Наталия и новината, че ще става модел

Дъщерята на Коби Брайънт ще става модел

Наталия Брайънт следва мечтите си

Ванеса Брайънт загуби не само мъжа си, своята сродна душа, но и едно от децата си. След първоначалния гняв и търсене на вина за случилото се, вдовицата на баскетболиста събра сили и намери мотивация да продължи напред - заради другите си деца и най-вече заради паметта на Коби и Джиана.

Пред списание People Ванеса говори за това как е открила "светлина в тъмнината". Днес тя не може да каже, че е силна всеки ден и че няма дни, в които да не си мисли, че не може да доживее до следващия.

14 месеца след като остана завинаги без Коби и Джиана, Ванеса все още полага основите на новия си живот със своите три дъщери - 18-годишната Наталия, 4-годишната Бианка и Капри, която е на няма и две години.

Междувременно е ангажирана с компанията на Коби - Granity Studios, която наследи, както и с дейността на Mamba & Mambacita Sports Foundation, която създаде миналата година.

"Болката е неописуема, но просто трябва да станеш и да продължиш напред", казва Брайънт. Тя е осъзнала, че да лежи в леглото и да плаче няма как да промени факта, че семейството й вече никога няма да е същото. Но да стане от леглото и да се бори правя деня по-добър за нея и за момичетата й. Затова и точно това прави.

Ванеса признава, че Коби и Джиана, тяхната памет, я вдъхновяват всеки ден да се бори по-здраво и да става все по-добра. Разбира се, нейните момичета също й вдъхват голяма сила и я карат да се усмихва всеки ден. А тя иска да накара всички да се гордеят с нея.